Cembrit Beroun – Žebrák 4:1 (1:1)

21.11. 2017   A tým Cembrit Beroun - Žebrák 4:1 (1:1)

Na těžkém terénu jsme si udrželi domácí neporazitelnost díky naší bojovnosti a pomohl nám i malý početní stav hostů. Po většinu utkání jsme měli územní převahu, ale bohužel jsme zahazovali jednu šanci za druhou. Ještě, že je konec podzimní části sezóny, neboť oboum týmum chybělo hned několik hráčů. V naší sestavě chyběli Nápravník, Čížek, Malý, Klier, Beňo, Pokorný a Žebráku chyběli Kopic, Lukeš, Lehocký, Jaroš, Kuška, Kunc, Kuník, Záborec. Žebrák tak přijel pouze s jedenáctkou hráčů a což se mu to vymstilo.

Utkání začlo opatrně z obou stran. V 15. min. po nevinném souboji zůstal ležet Javůrek a byl odnesen na nosítkách. Pro hosty na jeho zranění bylo nejhoší to, že jej neměl kdo nahradit. A tak se začaly valit útoky na hostující svatyni. V 18. min. centr Sládka zakončoval z 15m Hampl, ale jeho bombu vyrazil brankář Kačírek na roh. Ve 20. min. se opět vyznamenal hostující brankář, když lapil zakončení Palusky z blízka k tyči a ve 24. min. po velkém závaru skvěle vyrazil hlavičku Hampla z horního růžku. Ve 30. min. obětavě Lelovics ve skluzu vybojoval míč za cenu nárazu na tyč a Paluska již poměrně snadno dopravil míč do sítě – 1:0. Chvíli na to po rohu Větrovce míč propadl k Novotnému, ten jej ale z úrovně penalty poslal nad branku. Jako blesk z čistého nebe přišlo ve 44. min. vyrovnání stavu utkání. Naše obrana si špatně přebrala hráče a dostatek prostoru i času ponechala Procházkovi, který z úhlu propálil prokřehlého brankáře Ilka – 1:1.

Ve 47. min. prošel naší obranou hostující Müller, ale akci zakončil nepatrně vedle branky. Chvíli na to po našem rohu hlavičkoval z dobré pozice Lelovics, ale jen do náruče brankáře Kačírka. V 53. min. zahrával přímý kop z levé strany Větrovec a ideálně přetaženým centrem našel Lelovicse a i jeho hlavička byla dokonalá – 2:1. Za našeho stálého tlaku unikl hostující obraně Paluska a v jasné brankové příležitosti mu zabránil skórovat Vopršál. Následoval tolik proklínaný dvojí trest – ČK a penalta. K té se postavil Větrovec a nedal brankáři šanci – 3:1. Další šanci na skórování měl Lelovics po pohledné akci po ose Paluska – Landa, ale tentokrát branku netrefil. Po té tvrdou střelu Veselého u tyče zkrotil brankář Kačírek. V 78. min. zahrával Novotný rohový kop, Schýbal ze skrumáže vrátil míč zpět na vápno, kde stál připravený Hampl a bombou propálil hradbu těl – 4:1. Až do konce utkání se převážně hrálo na jednu branku. Nejlepší hráč hostí brankář Kačírek ještě postupně připravil o radost z branky střídající hráče Exnera i Schýbala.

Sestava: Ilko – Veselý, Větrovec, Celina, Landa – Sládek (75. Schýbal), Hampl, Lelovics, Uksa (78. Exner)- Paluska, Novotný

Branky: 30. Paluska, 53. Lelovics, 67. Větrovec z PK, 78. Hampl

Rozhodčí: Červenka M.

Diváků: 100

Více fotografií z utkání naleznete ve fotogalerii ->

Text: IS/OU | Foto: Pavel Jonáš