Turnaj starší přípravky – 24.2. 2018 – Zdice

27.2. 2018   Starší přípravka Turnaj starší přípravky – 24.2. 2018 - Zdice

Na sobotní odpoledne jsme měli naplánovaný turnaj ve Zdicích. I tady byla nominace široká, ale v šatně se hlásilo jen 7 statečných.

Turnaj jsme zahájili proti domácím. Dlouho to vypadalo, že brankáři budou kralovat tomuto klání. Menší rozměr branek neslibovat žádné střelecké hody. Naše obrana byla pozorná a co prošlo, chytil brankář. V útoku jsme se prosazovali pozvolna. Přibližně v polovině zápasu nevypustil Chris téměř ztracený míč a protlačil jej až do sítě. To nám vlilo do žil další síly a zuby nehty držely těsný výsledek. Když do konce zbývalo jen pár vteřin, Jirka proměnil sólový útok a vítězství bylo naše 2-0.

Druhý zápas byl proti Všeradicím. Proti jejich týmu hrajeme pravidelně a tak jsme věděli, co nás může čekat. Naše obrana v tomto zápase nebyla tak pozorná a soupeř nás velmi snadno přečísloval. Jedna z takových akcí skončila míčem v naší síti, kdy byl brankář úplně bezmocný. Nám nezbývalo než zatleskat. Soupeř měl i další šance, ale my jsme měli Matěje a ten měl zase štěstí. Konec zápasu 0-1.

Spartak Příbram byl pro nás velkou neznámou. Potvrdil, že v Příbrami je vyhlášená líheň mladých fotbalistů. Příbram byla lepší, fotbalovější. Od začátku se tlačila k nám před bránu. Po jednom mylném rozhodnutí rozhodčího, kdy na nás nařídil volný přímý kop, se v klucích něco změnilo. Najednou si obránci hledali své útočníky a důsledně je bránili. Dokázali vybojovat spousty téměř ztracených soubojů. A náhle jsme ani my nebyli tak úplně bez šance. Byl to náš nejlepší výkon na celém turnaji, ačkoli zápas skončil 0-0.

Poslední zápas jsme hráli proti Hýskovu. Ten měl hodně mladé mužstvo, což se podepsalo pod jeho dosavadní výsledky. V šatně jsem kluky upozornil, že každý zápas začíná 0-0 a že ještě nikdo se neporazil sám. Kluci se k tomu postavili čelem a od začátku zápasu se tlačili do brány. Rychle jsme se ujali vedení a postupně jej navyšovali až na konečných 5-0.

3. místo bylo naše. Jen škoda zápasu se Všeradicemi, mohlo být umístění ještě lepší. Výkon obrany se zlepšoval, za celý turnaj jsme dostali pouze jeden gól. O naše zásahy se podělili všichni naši útočníci. Z brány vše jistil Matěj, který úřadoval i daleko mimo vlastní brankoviště. Na konec byl vyhlášený nejlepším brankářem turnaje.

Sestava:
Matěj Špička (B) – Michal Benech, Jonáš Kelner, Olda Stejskal, Filip Seidl (K), Christopher Neuschl, Jirka Jakubíček

Výsledky:
Cembrit – Zdice 2-0 (Christ, Jirka)
Cembrit – Všeradice 0-1
Cembrit – Spartak Příbram 0-0
Cembrit – Hýskov 5-0 (Filip 2x, Jirka 2x, Chris)

Text: Roman Špička