Turnaj starší přípravky – 24.2. 2018 – Beroun

27.2. 2018   Starší přípravka Turnaj starší přípravky – 24.2. 2018 - Beroun

Pro zapojení širšího kádru jsme se přihlásili na další turnaj v Berouně. Polovinu týmu jsme pro změnu přihlásili na turnaj do Zdic. Chřipková epidemie kosila jednoho reprezentanta za druhým a tak složit kompletní tým nebylo jednoduché. Z původní nominace nám zbylo jen 5 hráčů a tak jsme museli improvizovat.

První zápas byl proti Sokolu Kr. Dvůr „B“. Soupeř měl lehce víc ze hry, ale do žádné větší šance jsme je nepustili. Z ojedinělé situace, kdy náš brankář Jirka se včas nerozhodl, zda míč chytit rukama nebo odkopnout, jsme dostali branku. Byla to škoda – zápas měl remízové parametry. To si patrně myslel i Matěj Š. a 13 vteřin před koncem prudkou střelou mezi nohy srovnal. Soupeř už stihl jen rozehrát a byl konec.

Druhým soupeřem byl zdatnější z obou Sokolů. Jejich „A“ hned z kraje zápasu využilo volný přímý kop za hraní rukou na polovině hřiště. Protivník vyslal prudkou ránu na naší branku do míst, kam ještě Jirka několik let nedosáhne, tedy pod břevno. Začátek nic moc, ale i my jsme si vytvářeli šance. Zahrávali jsme nezvykle mnoho rohových kopů, které zaváněli brankou. Protože jsme byli aktivnější, povedlo se zásluhou Matěje Š. vyrovnat. Znovu tedy 1-1.

Před dalším zápasem tým opustil Petr, které ho postihli zdravotní potíže. To už byl docela velký problém, protože nám zbyl na střídání pouze jeden hráč.

Nižbor, náš třetí soupeř, měl být dle papírových předpokladů snadným soustem. Často se však stává, že skutečnost je jiná. Vytvářeli jsme si trvalejší tlak, zatím co soupeř těžil z rychlých brejků. Obdrželi jsme dvě branky jako přes kopírák a sami dokázali jen jednou dotlačit míč do branky. Šťastným „střelcem“ byl Matthias, který sám neví, čím míč za bránu dotlačil. Porážka 2-1 nás mrzela. Na druhou stranu jsme hráli celý zápas ve stejné sestavě, jen Tadeáše občas vystřídal Matthias.

Nejsilnější tým a pozdější vítěz celého turnaje byl Žebrák. Soupeře jsme překvapili aktivitou v útoku, která byla odměněna vedením v zápase. Matěj ideálně uvolnil Tadeáše, který se nemýlil 1-0 pro naše barvy. Následně i soupeř přitlačil na pilu a dvěma brankami otočil vývoj zápasu ve svůj prospěch. Znovu jsme se vrhli do útoku, 3x jsme trefili tyč, ale gól nám už nebyl souzen. Porážka 1-2 byl velmi solidní výsledek.

Hráči si sáhli se silami až na dno. Není legrace v 10-ti letech odehrát i tři zápasy za sebou bez jediného střídání (3x 12 minut). Mohu všechny hráče jen pochválit. Jejich výkon nebyl bez chybiček, ale už dlouho jsem některé jedince neviděl hrát s takovým zaujetím. Navíc v každém zápase se nám podařilo skórovat, což také nebývalo pravidlem. 5. Místo je poněkud kruté, ale nehrajeme na výsledky – je to příprava na jaro.

Sestava:
Jirka Schneider (B) – Matěj Mareš (K), Míra Vojč, Petr Kokstein, Tadeáš Hirsch, Matěj Špička, Matthias Ulrych

Výsledky:
Cembrit – Sokol Kr. Dvůr „B“ 1:1 (Matěj Š.)
Cembrit – Sokol Kr. Dvůr „A“ 1:1 (Matěj Š.)
Cembrit – Nižbor 1:2 (Matthias)
Cembrit – Spartak Žebrák 1:2 (Tadeáš)

Text: Roman Špička