Hudlice – Cembrit Beroun 1:2 (0:1)

11.4. 2018   A tým Hudlice - Cembrit Beroun 1:2 (0:1)

K nedělnímu utkání do Hudlic jsme odjeli bez zraněného Nápravníka a Lelovicse a pracovně vytíženého Tauberesta. Utkání mělo vynikající náboj, diváckou kulisu, plno zápletek a tak se muselo divákům líbit. Hudlice po většinu utkání byly opticky lepším týmem, místy nás nepustily přes polovinu, ale my jsme předvedli bojovný a týmový výkon a s velkým přispěním brankáře Ilka jsme si odvezli cenné body.

V 10. min. se do první šance dostal Novotný, ale jeho střelu odkopl domácí stoper Hubka. Na opačné straně unikl Mejsnar adresoval přihrávku Bergmanovi, který branku překopl. Ve 29. min. pádem pod nohy domácímu útočníkovi zapříčinil penaltu brankář Ilko. Vše ale napravil, když Paterovi penaltu vyrazil na roh. Ve 37. min. byl zákrok Landy na hraně pokutového území opět „oceněn“ penaltou. Střelu v penaltového puntíku útočníka Svobody opět Ilko vystihl a vyrazil. Po chvíli se znovu vytáhl, když míč směřující do šibenice z kopaček Patery vytěsnil na roh. Ve 45. min. byl po faulu na Čížka nařízen trestný kop na hranici šestnáctky. Míč si postavil Větrovec a po líbivém signálu vymetl pavučinku z horního růžku – 0:1.
Do druhého poločasu jsme nastoupili bez zraněného Čížka, kterého na hrotu nahradil Klier. Hudlice ještě zvýšily tlak, útočily prakticky ve čtyřech hráčích. Ale další gól padl z našich kopačk. V 54. min. se zrodil rychlý protiútok na ose Novotný – Paluska a zakončující Hampl z 11m „staročeským bodlem“ zvýšil na 0:2. Zápletku přinesla hned 57. min., kdy Bergman svým důrazem vyhrál souboj a vysunul přesně mezi naše obránce Pateru, jenž z 12m přesnou střelou k tyči snížil na 1:2. V 61. min. při dlouhém sólu si Paluska v důležitém okamžiku předkopl míč o něco více a brankář Sklenář pádem pod nohy mu jej sebral. V 70. min. se nečekaná střela Kočího z 28m otřela o spojnici tyče a boku břevna. V 75. min. zahrával trestný kop Hubka, Ilko v pádu vyrazil míč na tyč. Dobíhající Svoboda hlavičkoval ze 3m do odkryté branky, ale míč se ocitl k údivu přítomných v náručí ležícího brankáře. Zápas stále gradoval a udržoval si velmi dobrou úroveň. Další šance byla k vidění na druhé straně, když po rohovém kopu neobsazený Beňo ze 6m přehlavičkoval branku. Poslední vážnější šance domácích se zrodila v 87. min., kdy chytře pálil ze strany z k přední tyči Bergman, ale hvězda utkání Ilko si s jeho pokusem opět poradil.

Sestava: Ilko – Landa, Malý, Větrovec, Veselý – Uksa, Hampl (88. Exner), Beňo, Novotný – Paluska, Čížek (46. Klier)

Branka: 44. Větrovec, 54. Hampl

Rozhodčí: Kareš M.

Diváků: 100

Více fotografií z utkání naleznete ve fotogalerii ->

Text: IS/OU | Foto: Pavel Jonáš