Cembrit Beroun – Cerhovice B 3:2 (1:1)

16.4. 2018   A tým Cembrit Beroun - Cerhovice B 3:2 (1:1)

Opět jsme lepili sestavu jak se dalo, chyběli Malý, Větrovec, Nápravník, Tauberest, Čížek. Hosté naopak posíleni o hráče z lavičky A týmu předváděli kvalitní fotbal a většinu zápasu byli i lepším celkem.

Vyšel nám úvodní tlak a již v 5. minutě jsme šli do vedení, když Novotného prudký centr zakončil Lelovics tvrdou hlavičkou pod břevno – 1:0. V 10. min. se dostal Huml do vyložené příležitosti, ale jeho střelu z 12m brankář Ilko zlikvidoval. Hosté převzali iniciativu. V 18. min. obešel Franěk domácího obránce a z rohu malého vápna chytrým obloučkem vyrovnal na 1:1. Po chvíli jsme mohli jít opět do vedení po zpětné přihrávce Palusky, ale Beňo z 6m střílel těsně vedle. V 30. min. se zrodila akce po ose Paluska, Novotný a Beňo jehož střela přes celou branku šla opět těsně vedle. V 38. min. jsme měli obrovské štěstí a hlavně Jardu Landu. Cerhovice dokonale vyšachovaly naši obranu, Ječmen dorážel míč do prázdné branky a hosté už už zvedali ruce a slavili gól, když se na brankové čáře nečekaně zjevil Landa a vykopl míč z prázdné branky. Hosté se stále více tlačili do útoku, byli jsme to naopak mi, kdo mohl přidat druhý gól do šatny. V 45. min. střílený centr Novotného zastavilo břevno.

Po změně stran útočná hra hostů pokračovala. V 55. min z přímého kopu orazítkoval Hlavsa bombou břevno naší branky. Následovala další série trestných kopů hostí, brankář Ilko byl, ale vždy dobře postavený a všechny střely s přehledem likvidoval. V 67. min. Lelovicz na úrovni penalty pálil do odkryté branky, tentokrát jsme zvedali ruce nad hlavu my, ale na brankové čáře zachraňovali hosty Pavel i Dominik Procházkovi. Obdivuhodně jsme ožili a v 75. min. dlouhý nákop Landy posunul Hampl do běhu Sládkovi, který z 11m krásným obloučkem přes vybíhajícího brankáře poslal domácí do vedení – 2:1. V 77. min. zahrával Franěk z ideálního místa další trestný kop, ale opět nás zachránilo břevno. I nadále se hrál pěkný útočný fotbal. V 80. min. krásně našel Paluska nabíhajícího Veselého, který z 8m chladnokrevně zakončil k tyči – 3:1. Najednou vypadalo vše jasně, ale nechali jsme se ukolébat a pronikajícího Fraňka zastavili naši obránci až za cenu pokutového kopu, který proměnil Procházka a snížil na 3:2. Již jsme nepřipustili vyrovnání a po bojovném výkonu zůstaly 3 body u Berounky.

Sestava: Ilko – Uksa, Celina, Landa, Veselý – Beňo, Hampl (85. Klier), Lelovics, Sládek – Paluska (88. Schýbal), Novotný

Branka: 5. Lelovics, 75. Sládek, 80. Veselý

Rozhodčí: Krbec S.

Diváků: 110

Více fotografií z utkání naleznete ve fotogalerii ->

Text: IS/MK | Foto: Pavel Jonáš