Cembrit Beroun – Zaječov 6:1 (3:1)

30.4. 2018   A tým Cembrit Beroun - Zaječov 6:1 (3:1)

Na jaře jsme se sešli poprvé v nejsilnější sestavě, chyběli pouze Ilko, Tauberest a Lelovics. Na nečekaně hladké výhře měl hlavní podíl rozdílový hráč Zdeněk Nápravník.

Dokonale nám vyšel úvod zápasu, když ve 2. minutě vysunul Novotný po křídle Nápravníka a jeho centrovaný míč uklidil s přehledem k tyči Beňo – 1:0. V 7. min. hostující Šimůnek nečekanou střelou z 23m vyrovnal na 1:1. Vyrovnání nás nakoplo k ještě větší aktivitě a od té chvíle se hrálo prakticky jen na jednu branku. Zaječov hrozil pouze ojediněle z brejků, které většinou končili na hranici naší šestnácky. Hned v následující minutě bombu Nápravníka z 25m zastavila tyč. Ve 24. min. pálil opět Nápravník z 22m, rána splňovala gólové parametry, ale brankář J.Tomášek vytáhl skvělý zákrok a vytěsnil střelu na roh. Ve 30. min. unikl po křídle Nápravník, na stříbrném podnose předložil tutovku Novotnému, který se nemýlil a poslal domácí opět do vedení – 2:1. Po chvíli vyslal Nápravník do šance Palusku, jeho střelu brankář konečky prstů vyrazil na roh. Ve 38. min. vyrušil klid brankáře Červeného M. Ungr, ale jeho křižná střela minula branku. Ve 41. min. Nápravník tvrdou a hlavně přesnou střelu z 24m nedal hostujícímu brankáři sebemenší šanci a zvýšil vedení na 3:1.

Ve 47. min. zahrával rohový kop Novotný, tísněný M. Sommr trefil hlavou horní růžek vlastní branky – 4:1. V 51. min. poslal Větrovec do sóla Novotného, který krásným lobem přehodil hostujícího brankáře a zvýšil na 5:1. Po chvíli nádherný pas J. Velvarského zblízka promáchl M. Ungr. V 64. min. se po dlouhém výkopu Červeného a chybě Rydrycha dostal k míči Paluska, který se nemýlil a svůj únik zakončil přesně k tyči – 6:1. Oba týmy prostřídaly sestavy, přesto se stále bylo na co dívat. V 75. min. po ose Uksa, Sládek přehazoval Paluska brankáře, ale jeho lob skončil těsně vedle hostující branky. V 76. min. jedovatou střelu Šimůnka akrobatickým zákrokem vyrazil Červený na roh. V 85. min. sólový únik Palusky vytěsnil Tomášek mimo branku. Ve zbývajících minutách se na skóre již nic nezměnilo a hosté si odvezli domů půltucet branek.

Sestava: Červený – Landa, Malý, Větrovec, Veselý (71. Uksa) – Nápravník, Beňo (66. Klier), Hampl (58. Čížek), Sládek – Paluska, Novotný

Branky: 2. Beňo, 30. Novotný, 41. Nápravník, 47. Sommr (vlastní), 51. Novotný, 64. Paluska

Rozhodčí: Špicl J.

Diváků: 115

Více fotografií z utkání naleznete ve fotogalerii ->

Text: IS/MK | Foto: Pavel Jonáš