Cembrit Beroun – Svatá 4:0 (1:0)

28.5. 2018   A tým Cembrit Beroun - Svatá 4:0 (1:0)

Hrálo se zajímavé utkání v němž všechny přítomné překvapila při nástupu obou týmů znělka ligy mistrů z iniciativy našich fanoušků. Oba aktéry naladila, neboť málokdo si ji může při pobytu na hřišti v „3. anglické divizi“ vyslechnout… Dalším perličkou byla přítomnost hokejového reprezentanta a hráče Philadelphia Flyers Radka Gudase, který se ochotně zvěčnil na společné foto s našimi příznivci.

Již v úvodu hry nečekaná střela Hamla z 22m skončila těsně nad břevnem. V 6. min. uvolnil Hampl přesným pasem Palusku, ten zpětnou přihrávku našel nabíhajícího Nápravníka, který otevřel brankový účet – 1:0. Svatá preferovala vyztuženou obranu a na dlouho to byl fotbal bez krásy, neboť jsme se přizpůsobili soupeři a začali zbytečně nakopávat míče. Ve 20. min. přímý kop Pergla z poloviny hřiště zakončil Suchý nebezpečnou hlavičkou těsně nad. V 29. min. po samostatném úniku Bartoníček pálil přes celou branku mimo. Ve 30. min. J. Pelc technickou střelou orazítkoval břevno naší branky a následně Landa okopl do bezpečí před dobíhajícími hráči Svaté. Před odchodem do kabin se konečně zrodila pěkná akce po ose Landa, Nápravník, bohužel Paluska nezakončil jak by jsme si všichni přáli.

Po změně stran jsme se vrátili ke své kombinační hře. V 50. min. Hampl nepropálil ze 7m hradbu hostů, kteří se obětavě vrhali do střel a i jeho opakovanou střelu zablokovali. V 53. min. zahrával trestný kop Pergl, míč mířící do horního růžku akrobatickým zákrokem vyrazil Ilko na roh. V 60. min. zahrával rohový kop Novotný, vznikla „trma, vrma“ ve které se nejlépe orientoval Beňo a pohotově zvýšil na 2:0. V 64. min. si na Sládkův načechraný oblouček vyskočil nabíhající Landa a hlavou překonal hostujícího brankáře – 3:0. Hosté mohli snížit po sólu Bartoníčka, ale domácí brankář Ilko pádem pod nohy zabránil jisté brance a udržel čisté konto. V 81. min. byl k vidění další bonbonek. Stoper Klier si po padesátimetrovém sprintu narazil s Hamplem a z hranice vápna poslal nechytatelnou vizitku hostujícímu brankáři – 4:0. Populárního Pepu nedokázal nikdo při oslavách branky zastavit a nádherný gól přijel po kolenou oslavit před domácí kotel. Za bouřlivé skandování Pepo děkujem se pak nechal vystřídat a plně si užil ovace vyprodané Maracaná pod mostem.

Sestava: Ilko – Uksa, Malý, Klier, (82. Exner), Landa (69. Schýbal) – Sládek, Beňo, Hampl, Nápravník – Paluska, Novotný

Branka: 6. Nápravník, 60. Beňo, 64. Landa, 81. Klier

Rozhodčí: Pánek M.

Diváků: 115

Více fotografií z utkání naleznete ve fotogalerii ->

Text: IS/MK | Foto: Pavel Jonáš