Žebrák – Cembrit Beroun 2:3 (2:3)

19.6. 2018   A tým Žebrák - Cembrit Beroun 2:3 (2:3)

Výborná atmosféra, pěkné počasí i divácká návštěva a utkání zcela na férovku. Na hřišti obdobné rozdělení sil jako v hledišti – mladý žákovský kotel proti zkušenosti vtipných a slušných harcovníků hostí, který povzbuzoval do posledního hvizdu rozhodčího. Nová obrana měla 137 let… Obavy vedoucího Ivana Sýkory se naplnily hned v úvodu, jsme byli bez celé obrany (Malý, Landa, Veselý) zaskočeni skvělým nástupem Žebráka.

Ve 4. min. posadil výborně zahraný rohový kop Procházka na hlavu Lukeše, na brankové čáře se marně snažil Celina zabránit cestě míče do sítě – 1:0. V 6. min. se míč záhadně odrážel v pokutovém území, až si ho našel Lukeš a zvýšil na 2:0. To byla pro nás těžká rána, která nás, ale nesrazila na kolena. V 8. min. vysunul Větrovec do křídelního úniku Nápravníka a jeho střílený centr tečoval Nesnídal v nouzi za záda vlastního brankáře – 1:2. Ve 14. min. byla k vidění nádherná přímočará akce po ose Konopásek, Nápravník, Novotný, který volejem srovnal na 2:2. Ve 25. min. unikl Nápravník, kterého domácí obrana zastavila až za cenu faulu a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Větrovec – 2:3. Po chvíli v dobré pozici Nápravník mířil těsně vedle. Ve 30. min. si vypracovali domácí slibnou šanci, ale Herejta vychytal brankář Ilko. Ve 36. min si z domácích obránců udělal Paluska slalomové branky, provedl kličku i brankáři, ale z úhlu bohužel těsně minul branku. Hráli jsme uvolněně, neměli co ztratit, naopak na Žebráku byla znát tíha odpovědnosti i ztráta úvodního náskoku.

Druhé dějství nebylo již tak kvalitním představením jako to první, jelikož jsme se zatáhli a snažili se využít každé příležitosti k brejku. Ve 47. min. Herejt pálil do břevna a odražený míč Ilko s přehledem zlikvidoval. V 55. min. po pasu Novotného, Sládek z 9m přestřelil branku domácích. Série rohů a standartek Žebráku se stala kořistí s přehledem chytajícího Ilka. Pro hosty bylo kritické odstoupení nestora Petra Konopáska, který v padesáti letech dřel jako za mlada. Ještě hůře bylo v 67. min., když se nechal zbytečně vyloučit po druhé žluté kartě Paluska. Tlak domácích přesto nebyl nijak drtivý, naopak v nastavení měl gól na kopačkách Nápravník, ale brankář Filipovský se vyznamenal. Stejně se dařilo i Ilkovi při dvou příležitostech domácích, ti ale nedokázali skórovat ani z ofsajdové pozice.

Na závěr názor vedoucího Ivana Sýkory: „Utkání nechybělo napětí a zápletka, pro nás se šťastným koncem. Mám radost, že se vyvrátili pochybnosti fotbalových odborníků, že utkání bude cinknuté. Žebrák po úžasném nástupu asi podcenil staré pány a to se mu stalo osudným.“

Sestava: Ilko – Uksa (90. Liška), Celina, Klier, Konopásek (50. Krumholz, 81. R. Špička) – Sládek, Beňo, Větrovec, Nápravník – Paluska, Novotný

Branky: 8. Nesnídal vlastní, 14. Novotný, 25. Větrovec v PK

Rozhodčí: Špicl J.

Diváků: 200

Více fotografií z utkání naleznete ve fotogalerii ->

Text: IS/MK | Foto: Pavel Jonáš