Mladší žáci – Loděnice – Cembrit Beroun 4:1 (3:1)

10.9. 2018   Mladší žáci Mladší žáci - Loděnice - Cembrit Beroun 4:1 (3:1)

Pozdní odpoledne v pátek 7.9.2018 byl pro náš oddíl významný den. Více než 23 let neměl Cembrit žádný soutěžní zápas v žákovské kategorii. Když jsme před lety obnovili mládežnický oddíl, pouze jsme snili. Nyní se sen stal skutečností.

Kluci sice už mají několikaleté zkušenosti z turnajů pro přípravky, ale zápas pro mladší žáky je jiný level. Hřiště je 2x větší, protihráči vyspělejší, hra o poznání rychlejší. I hrací doba 2x 30 minut je podstatně delší než jsme byli zvyklí. Ale nějak se s tím popereme. Kdyby to bylo jednoduché, tak to může dělat každý. 🙂 Na soustředění jsme sehráli dva přátelské zápasy. Sice jsme oba prohráli, ale Blatná hraje krajskou soutěž a v Sedlici jsme měli pouze jednoho hráče na střídání. Aby se situace ze Sedlice neopakovala, povolali jsme vše, co mělo zdravé ruce a nohy. Do této skupiny nespadá Filip Seidl (po zlomenině ruky) a Honza Křížek (výron kotníku). Jinak jsme byli kompletní.

Na začátek soutěže nás čekal nelehký soupeř. Loděnice hraje mládežnické soutěže spostu let a plynule přechází z jedné věkové kategorie do druhé. Oproti tomu naši kluci jsou průkopníci. Vstup do zápasu jsme měli parádní. Bez bázně a hany jsme na soupeře vlétli. Ten byl očividně zaskočen, zvláště když po pár minutách Matouš vybídl skvělým pasem Vikinga, který ještě přistrčil míč Chrisovi do sólového úniku a ten se již nemýlil. Začátek jako ze snu. V úvodní desetiminutovce jsme byli nebezpečnější my. Soupeř se snažil tlačit do útoku, ale obrana odebírala balón a zakládala nebezpečné protiútoky. Na hru radost pohledět. Ze sna nás probrali dvě Loděnické akce jak přes kopírák. Dlouhý cent mezi naší obranu, kde si naši hráči dávali přednost. Než se dohodli kdo bude hrát, zmocnil se míče útočící hráč a v obou případech byl Matěj v bráně bezmocný. Do poločasu jsme obdrželi ještě jednu branku z brejkové situace. Po samostatné akci se prosadil hráč hostí, ktarý by se postavou neztratil ani o jednu či dvě věkové kategorie víš.

V druhém poločase se naše hra ještě zlepšila. Soupeře jsme bránili důsledněji než v prvním dějství a naši borci byli nebezpečnější ve směru dopředu. Velká škoda, že se nám nepodařilo z několika šancí skórovat. Zvláště Matoušova střela do břevna po gólu volala. Co se nepovedlo nám, povedlo se soupeři. Ve druhém poločase skóroval už pouze jednou a tím byl stanovený konečný výsledek 4:1 pro domácí. Sportovně musíme uznat, že jejich vítězství bylo zasloužené. Další šance pochytal Matěj nebo míč skončil mimo brankovou konstrukci.

Vyzkoušeli jsme si, že bez bojovnosti to nepůjde. Na druhou stranu jsme se i proti silnému soupeři dokázali prosadit. Loděnice patří mezi kvalitnější soupeře a ještě několikrát v lítém boji budeme poraženi. Na druhou stranu máme ve skupině i další mužstva, kteří jsou na stejé startovní čáře jako my a čerstvě se zapsali do fotbalové mapy v kategorii mladších žáků.

Nicméně za výkon (obzvláště ve druhé půli) zaslouží hráči velikou pochvalu. I ti postavou nejmenší (Martin s Honzíkem) se v bitvě neztratili. Neznamená to, že by byl náš výkon bez chyb. Ale k těm nás donutil zdatnější soupeř. Ve středu 12.9. nás čeká na hřišti na Závodí spojený oddíl z Chrustenic a Hýskova. A když zopakujeme výkon z Loděnice, přinese nám to i první body.

AFK Loděnice – Cembrit 4:1 (3:1) branka Chris
sestava – Matěj Špička – Jonáš Kelner (C), Michal Benech, Matěj Mareš, Míra Vojč – Honza Benech, Martin Patera, Filip Viking Ludquist, Chris Neuschl – Matouš Winkler, Pepa Patera, Karel Schwarzrock, Olda Stejskal


Více fotografií z utkání naleznete ve fotogalerii ->

Text: