Trubín – Cembrit Beroun 5:0 (1:0)

10.9. 2018   A tým Trubín - Cembrit Beroun 5:0 (1:0)

Do Trubína jsme dorazili v oslabené sestavě, kdy nám chyběli nemocní Nápravník, Šťastný, Ilko a z rodinných důvodů Veselý a D. Novotný. Do branky se postavila nová posila Ondřej Grygar, který k nám přestoupil z Chyňavy. Hodinu jsme dokázali dobrou poziční hrou bránit slušný výsledek, ale postupně nám ubývaly síly a soupeř potrestal každé naše zaváhání. My jsme bohužel naopak nedokázali proměnit několik slibných šancí.

V úvodu utkání bylo k vidění z obou stran taktické oťukávání a čekání na chybu. Trubín byl více na míči, ale naše obrana jej k ničemu nepustila. V první slibné šanci se objevil v 18. min Paluska, ale domácí brankář Hejcman mu ve skórování zabránil. Ve 20. min. se z velké dálky při rozehrávání přímého kopu odhodlal ke střele R. Klička a míč zapadl přesně pod břevno naší branky. Ve 30. min. se vytáhl v brance Grygar, když vychytal Brodana a chvíli na to i Vokáče. Trochu šťastný gól domácích přinesl do jejich řad větší klid, i přesto jsme měli do poločasu několik příležitostí na vyrovnání. Největší měli Paluska s Helebrantem. Prvně jmenovaný se v 35. min. ocitl před domácím gólmanem, ale jeho pokus o obejití nevyšel. Nedlouho na to pálil po centru Větrovce z voleje Helebrant, ale střela mu nevyšla a tak si s ní domácí brankář bez problémů poradil. Štěstí jsme měli ve 40. min., kdy se před prázdnou bránou po přihrávce Porche objevil Rajtr, ale branku překopl. Na závěr poločasu se do šance dostal opět Paluska, když po pravé straně unikl domácím zadákům, ale z úhlu nedokázal brankáře prostřelit.

O poločase musel pro zranění střídat Špirit a v průběhu druhé půle ze stejného důvodu M. Novotný. V 55. min. nás opět podržel Grygar, když dokázal vyrazit na roh střelu R. Kličky. V 64. min. unikl po pravé straně naší obraně rychlý Brodan a předložil míč před branku Graciasovi, který se v zakončení nemýlil a zvýšil vedení domácích na dvoubrankový rozdíl. V 72. min. ukázal své dovednosti R. Klička, když obešel tři hráče a přesnou střelou k tyči nedal našemu brankáři šanci – 3:0. Do jediné větší příležitosti jsme se dostali v 80. min., kdy David vysunul přihrávkou stopera Malého, ten ale těsně minul branku. V 86. min. překvapil Šlégr padáčkem v 32m Grygara a zvýšil již na 4:0. V poslední minutě utkání dokonal dílo zkázy únikem Brodan a podél vybíhajícího brankáře pečetil stav na hrozivých 5:0.

Sestava: Grygar – Novotný M. (67. Janeček), Malý, Klier, Landa – Beňo, Větrovec, Hampl, Špirit (46. David) – Paluska, Helebrant

Rozhodčí: Pánek – Pecka, Pos

Diváků: 120

Text: IS/OU