Mladší žáci – Cembrit Beroun – Chrustenice 13:1 (5:1)

13.9. 2018   Mladší žáci Mladší žáci - Cembrit Beroun - Chrustenice 13:1 (5:1)

V prvním domácím zápase jsme nastoupili proti hráčům Chrustenice/Hýskov. V soutěži jsou stejně jako my nováčci, kteří teprve sbírají cenné zkušenosti z většího rozměru hřiště i počtu hráčů. Také s řízením zápasů delegovaným rozhodčím se v přípravkách často nesetkali.

Naše nominace se neskládala lehce. K dlouhodobě absentující dvojici Filip S + Křížek se ještě přidal Chris, který odjel služebně do školy v přírodě. Takto bychom ještě zvládli zápas bez větších problémů. Když do party marodů přibil Olda (zraněné tříslo) a Míra (kotník), začala být situace vážná. Oba posledně jmenovaní se zranili při hodinách tělocviku. Asi je na příště omluvíme :).

Ještě že se můžeme spolehnout na Honzu, Martina s Matoušem, kteří nám již pravidelně pomáhají, ač jsou hráči starší přípravky. Tak že se silně okleštěnou sestavou jsme nastoupili do zápasu. Dva hráči na střídání není mnoho. Počasí bylo téměř letní, což nám úplně nehrálo do not. Ale je důležité se potížím postavit čelem. Ze začátku se hra odehrávala uprostřed hřiště a to doslova. V momentě, kdy jsme přihrávky roztáhli do stran, jsme se dokázali dostat před bránu. Díky technickým dovednostem našich hráčů jsme se usídlili na polovině soupeře. Ten urputně bránil a hrozil z rychlých protiútoků. Naše obrané řady tyto výpady zachytávali a hned posílali ofenzívu na steč. Po pěkné akci se střelou šmudlinkou prosadil Karel a tím prolomil obrannou hráz. Postupně jsme zvýšili na 4:0. Z pohodičky nás probral úspěšně zakončený brejk soupeře, ale to bylo z jeho strany všechno. První poločas skončil za stavu 5:1 pro domácí.

Do druhého poločasu jsme vstoupili vlažně a chvíli trvalo, než jsme přidali další branku. Pak to ale přišlo. Začali se prosazovat i další hráči, kteří nejsou často uvedeni v listině střelců. Sled branek jsem nestihl zaznamenat, tak že mohu poskytnout pouze celkový výpis.

Celkem jsme zvítězili 13:1, na brankách se podíleli 3x Pepa a Viking, 2x Matouš a Honza , 1x Michal, Karel a Martin. Mezi střelce se nezapsali pouze oba Matějové s Jonášem. U brankáře je to jasné. U obou obránců je to také pochopitelné – ke konci zápasu jsme hráli pouze na 2 obránce s občasnou výpomocí sourozenců Benechových.

Výsledek je zcela jednoznačný. Je vidět, že máme ve skupině s top týmy (Karlštejn, Loděnice, Všeradice) i slabší soupeře (Chrustenice/Hýskov, Liteň). My bychom měli patřit do středu tabulky, kde se budou pohybovat mužstva FK Králův Dvůr, Sokol Králův Dvůr, Zdice. To jsou ovšem pouze papírové předpoklady. Každý zápas začíná 0:0 a prohrát žádný tým nechce. Tak že uvidíme – příští týden ve Všeradicích to bude jiný kolotoč :).

Sestava: Matěj Špička – Matěj Mareš, Michal Benech, Jonáš Kelner (K) – Filip Viking Lundquist, Honza Benech, Martin Patera – Pepa Patera, Matouš Winkler, Karel Schwarzrock

text: RŠ, foto: DuB