Mladší přípravka – 15.9. 2018 – Turnaj ČLU Beroun „B“

17.9. 2018   Mladší přípravka Mladší přípravka – 15.9. 2018 – Turnaj ČLU Beroun „B“

Druhý turnaj mladší přípravky byl stejně jako ten první na UMT v Berouně Na Máchovně. Bohužel se turnaje nemohl zúčastnit Vašík s Gábinou, tým ale posílil Pospi. Takže jsme měli v týmu 5 žáčků z první třídy a dva zkušené borce.

Trenéři Luboš s Tomášem tak stáli před důležitým rozhodnutím, co s tím. A zvítězila myšlenka, že když chceme vyhrávat, musíme dávat víc gólů než soupeř. Proto se od začátku do branky postavil Štěpánek – nejmladší člen brankářské dynastie, kterému to na trénincích v bráně docela jde a z malých má nejlepší rozehrávku od brány. Na stopera šel díky svému důrazu „útočník“ Mára. A ani jeden z kluků rozhodně nezklamal.

První zápas ČLU Beroun „B“. Minule jsme vyhráli jednoznačně. Tentokrát se nám podařilo „Béčko“ udržet mimo dostřel brány a Štěpa sbíral jen lehké míče po zemi. Na druhé straně nejdřív Pospi dvakrát vyzkoušel pevnost tyčí, aby potom zavěsil. Druhý gól přidal Jonáš a třetí po rozehraném přímém kopu střelou z dálky Maty. Výsledek 3:0 byl dobrý vklad do dalších bojů.

Králův Dvůr ve skupině ještě neprohrál a proti týmu poskládanému z kluků ročníku 2010 jsme to měli těžké i tentokrát. Důrazně hrající soupeř nás k ničemu nepustil a naše střely z dálky končily buď mimo nebo v náručí dobrého brankáře. Na Štěpu šlo hodně střel, nějaké zvládl pokrýt, nějaké ne. Navíc se nám nepodařilo uhlídat dorážky a zápas skončil prohrou 0:4.

S ČLU „A“ jsme dostali rychle první gól. To nás ale probudilo a na hřišti začali úřadovat oba Matyášové, kdy jim zdárně sekundoval Jonáš. Výhra 6:3 byla zcela zasloužená.

Před zápasem s Loděnicemi, se kterými jsme minule remizovali 1:1, nás měly varovat jejich předchozí výsledky v turnaji. Prohráli sice s Litní, ale potom srovnali zdánlivě prohraný zápas s ČLU A na 6:6. A rovnou z tohoto zápasu vlítli i na nás. My jsme v bráně vystřídali Štěpu za Jonáška a nebyl to dobrý tah. Zápas začal dobře. Než se protihráči rozkoukali dával na 1:0 Pospi, soupeř otočil na 2:1, na 2:2 srovnal střelou z voleje z dálky Mára, ale potom nastal zmatek. Kluci, nezvyklí na svých postech tápali a po chvilce jsme prohrávali 2:5. S vidinou, že zápas můžeme ještě zlomit, šel do brány znovu Štěpa a Jonáš do útoku, kde je mnohem platnějším hráčem. Naši bránící hráči sice ještě stihli dát 2 vlastní góly, ale jinak jsme spustili vyhecovanou ofenzivní smršť a když rozhodčí písknul konec, rozešli jsme se smírně 7:7. Sice jsme na konci mohli rozhodnout o výhře, ale po tom začátku je i bod zlatý.

Zápas s Litní jsme odmakali již v ustálené sestavě. Liteň dlouho držel dobrý brankář, ale nakonec jsme to zvládli 2:1.

10 získaných bodů a druhé místo v turnaji je výborný výsledek. Ještě lepší je, že si kluci mohli vyzkoušet nové pozice ve hře – nejenom Štěpa v bráně, ale i Mára v obraně, Jonáš na hrotu, Adam a Filip na hrotu i v obraně. Máme tak možnosti alternativy, když budou chybět zkušení borci.

Příští turnaj 22.9. pořádáme my a snad už v plné síle.

Sestava a góly: Pospi 9, Maty 4, Jonáš 4, Mára 1, Štěpa, Adam, Filip

Text: LM