Starší přípravka – 9.9.2018 – turnaj Králův Dvůr

18.9. 2018   Starší přípravka Starší přípravka - 9.9.2018 - turnaj Králův Dvůr

V neděli 9.9.2018 odpoledne jsme se sešli v Králově Dvoře na našem prvním fotbalovém turnaji se starší přípravkou. V počtu 11 hráčů jsme si mohli vyzkoušet hokejové střídání dvou „pětek“ a na postu gólmana vyzkoušet v pěti zápasech hned tři hráče – Adama, Matouše a Matthiase.

CEMBRIT BEROUN : LITEŇ 0:2

Na obou mužstev bylo znát, že se jedná o první zápas po dlouhých letních prázdninách, kdy se hráči ještě musí pořádně sehrát. Naši kluci začali pěkně z ostra, kdy v 7. minutě jsme už mohli vést minimálně 4:0. Ale bohužel zklamala naše koncovka. Buď jsme na brankáře vyslali tak slabou střelu, se kterou neměl sebemenší problém, nebo jsme trefovali místo, kde stál. Lekci z produktivity nám dal soupeř v 11. min., kdy se mu podařilo skórovat při našem špatném zpracování balónu. To nás na chvíli srazilo na kolena, protože už o minutu později nás liteňští potrestali druhým gólem, kdy jsme před naší brankou nedůrazně bránili. Ke konci zápasu jsme si vypracovali ještě dvě tutové šance, ale bohužel ani jedna gólem neskončila.

CEMBRIT BEROUN : KRÁLŮV DVŮR  B  3:1

Hned na začátku jsme si vytvořili 2 velmi pěkné šance ke skórování. Dobrým pohybem i bez míče jsme překonávali obranu soupeře a jenom to zakončení se nám stále nedařilo. Gólu jsme se dočkali ve 4. min. po ose Winky – Beny – Paty, kdy poslední jmenovaný už dokázal míč dostat do branky. V 7. min. se ale soupeři podařilo vyrovnat, kdy se obránci podařilo z voleje trefit míč, který vysokým obloukem skončil až v naší síti. Už o minutu později ale Martin rozehrával rohový kop, svojí nahrávkou našel nabíhajícího Honzu a ten svou střelou nedal brankáři šanci. V 10 min. jsme už vedli 3:1, kdy se před soupeřovou brankou nejlépe zorientoval Matouš a doklepl míč do brány.

CEMBRIT BEROUN : SOKOL KR. DVŮR  2:3

Už v 1. minutě si Martin pěkně narazil míč s Honzou, ale jeho střelu se brankáři podařilo chytit. Do vedení šel soupeř, který využil našeho zaváhání a nedůrazu. Po jeho střele do břevna se míč odrazil ke třem naším bránícím hráčům. Když se ani jeden neměl k jeho rychlému uklízení z nebezpečného prostoru před bránou, nabídl se s výpomocí soupeř a uklidil nám míč rovnou do sítě. Následně jsme se dočkali šťastného vyrovnání, kdy obránce Sokola ve snaze přerušit náš útok nakopl míč na svoji bránu tak nešťastně, že přeloboval svého brankáře. Přes dobře bránícího soupeře jsme se nemohli prosadit a zapomínali jsme na otevřená dvířka v obraně. Nechali jsme útočníka za našima obránci a ten našemu brankáři nedal sebemenší šanci. O chvíli později nám soupeř už odskočil o 2 branky. Krásnou akcí se nám podařilo Tadeášem snížit na 2:3. V úplně samém závěru jsme sahali po vyrovnání, kdy jsme rozehráli rohový kop na Tadeáše, ale jeho střela jen těsně minula soupeřovu branku.

CEMBRIT BEROUN : HÝSKOV/CHRUSTENICE 7:3

V 1.min. vyslal Maty do útočné akce Tadeáše a ten svojí nahrávkou před branku našel volného Honzu, který nám svoji brankou zajistil vedení v zápase. Ve 2.min. se pěkně prokličkoval před branku Maty a jeho gólem jsme už vedli 2:0. V 6.min. zase způsobil náš nedůraz v obraně snížení na 2:1. Po pár vteřinách už bylo vyrovnáno a začalo se od znova. V 10 min. Beny vybojoval balón, dovedl si ho až k soupeřově brance a zajistil nám opět vedení v zápase. Ve 12 .min. našel Honza nahrávkou Patyho, a ten navýšil naše vedení zase o 2 branky. Ve 13. min. se podařilo soupeři snížit na rozdíl 1 branky. Že se nepojede podle stejného scénáře a nebude nás čekat další vyrovnání, měl na svědomí Tadeáš. Ten ke konci zápasu přidal ještě 3 branky a uzavřel tak skóre na 7:3.

CEMBRIT BEROUN : ČESKÝ LEV UNION 1:1

Dle věkového průměru nejmladším soupeřem, který do této chvíle neuhrál ani bod, jsme měli největší problémy. Nutno přiznat, že kluci ze Lva skvěle a hlavně týmově bránili a nepouštěli nás do 100% šancí. Šok pro nás nastal už ve 2. min. kdy jsme nebyli schopni odkopnout balón z naší obrany a tak se soupeř dostal do vedení. Vyrovnat se nám podařilo až ve 12. min. kdy Beny našel svojí nahrávkou volného Kubu, a ten svojí první brankou vyrovnal na 1:1. Do konce zápasu se už skóre nezměnilo.

Sestava: Adam Suchitra (2xB), Matouš Winkler (2xB), Matthias Ulrych (1xB), Tadeáš Hirsch, Jakub Kinský, Jirka Jakubíček, Jirka Schneider, Maty Fára, Honza Benech, Martin Dřevěný, Martin Patera (K)

text: JSch, foto: DuB