Mladší žáci – Všeradice – Cembrit Beroun 8:0 (5:0)

24.9. 2018   Mladší žáci Mladší žáci – Všeradice - Cembrit Beroun 8:0 (5:0)

K dalšímu klání jsme vyrazili na hřiště jednoho z favoritů soutěže do Všeradic. S vědomím, že se nebude opakovat náš střelecký koncert proti Chrustenicím. Ale i v Loděnicích jsme podali kompaktní výkon, tak jsme i tady mohli pomýšlet na slušný výsledek.

Opět jsme nebyli v nejsilnější sestavě. Po Filipovi Seidlovi a Křížkovi se omluvil také Viking a Honza Benech. Proto jsme ze starší přípravky navíc povolali Tadeáše Hirsche, který měl posílit naše šiky. Kompletní vlastně zůstala pouze obrana, ale chybělo nám víc tahounů směrem dopředu. Navíc v průběhu prvních minut utkání odstoupil i Olda.

Po teoretické stránce jsme byli připraveni dobře. Hráči věděli, na co si musí dát pozor a jakých chyb se musí vyvarovat. Praxe se ale diametrálně lišila od našich představ.

První poločas začal svižně. Na naší straně jsme kupili chybu za chybou, takže během chvíle poskočilo skóre na hrozivých 0:4. Do té doby jsme hráli nedůsledně, bez chuti do hry a vůbec nic se nám nedařilo. Ztráceli jsme i jednoduché míče, takže výsledek byl zasloužený. Hráči pochopili, že pokud se naše hra radikálně nezmění, odvezeme si pořádný ranec. Najednou jsme měli míč častěji na našich kopačkách a začali jsme se prosazovat. Výsledkem bylo několik samostatných úniků, z nichž jeden skončil faulem na hranici pokutového území. Volný přímý kop zahrával Martin, jeho střelu hráč ve zdi srazil rukou a následoval pokutový kop. V té chvíli Martina opustila jeho skvělá kopací technika. Střela sice směřovala pod břevno, ale doprostřed brány a tam jí brankář bez větší námahy zlikvidoval. Do přestávky byla hra vyrovnaná. Jediný rozdíl byl v tom, že Všeradice proměnili další šanci a my nikoli. Výsledek 5:0 vypadal hrozivě.

O přestávce jsme si v kabině řekli, že výkon ze začátku utkání už nesmíme opakovat. Naopak navážeme na hru, kterou jsme se prezentovali od stavu 4:0. Nasazení, nebojácnost a důslednost – to jsou věci, které potřebujeme. Myslím, že se nám to povedlo. Druhý poločas snesl přísnější měřítko i přes další 3 obdržené branky. I my jsme se častěji dostávali na dostřel domácí svatyně a jen centimetry nás dělili alespoň od čestného úspěchu. Výsledek 8:0 pro domácí nevypovídá o průběhu zápasu. Ale začít hrát až po čtyřech obdržených gólech je opravdu pozdě a proti tak zkušenému soupeři nemáte šanci výsledek zvrátit.

Za úvahu stojí, proč byl znovu druhý poločas lepší než první. Pro porovnání slouží první zápas v Loděnici, kde byl po přestávce výkon minimálně o jeden level víš. Do zápasu vstupujeme studení, bez patřičné agresivity a hladu po míči. Patrně se musíme víc věnovat předzápasovému rozcvičení. Aby kluci byli v tempu hned od první minuty. To si můžeme vyzkoušet hned ve středu proti Litni.

Sestava: Matěj Špička – Matěj Mareš, Michal Benech (K), Jonáš Kelner, Míra Vojč – Chris Neuschl, Martin Patera, Matouš Winkler – Pepa Patera, Karel Schwarzrock, Olda Stejskal, Tadeáš Hirsch

text: RŠ, foto: DuB