Stašov – Cembrit Beroun 3:3 (1:3)

24.9. 2018   A tým Stašov - Cembrit Beroun 3:3 (1:3)

Utkání mělo správný náboj a určitě patřilo k lepším zápasům letošního OP. Stašov nevěděl do poločasu co hrát, postupně mu remízu zachránil ojedinělým střeleckým výkonem T. Carván.

Překvapili jsme soupeře agilním úvodem, kdy přímý kop Větrovce zapadl těsně nad branku. V 5. min. již udeřilo. Landa vysunul Nápravníka, jenž se z 25m trefil do horního růžku – 0:1. Bohužel nám vedení dlouho nevydrželo. V 9. min. se odhodlal Carván z 16m k přízemní jedovaté střele, která byla navíc tečovaná a zastavila ji až síť – 1:1. V 16. min. jsme ale opět vedli. Nápravník potáhl na pravém křídle akci, Davidovi se nepodařilo zakončení, jak si představoval, ale ze zadní pozice si naběhl kapitán Malý a zblízka propálil brankáře – 1:2. Byli jsme stále častěji na míči a stále kontrolovali hru. Přesto v 30. min. nečekaná střela Šabaty dost zaměstnala brankáře Grygara. Ve 33. min. se radovali opět naši fanoušci, kterých přijela dobrá třicítka. Přímočará akce začala u Vydry, Paluska nevypustil souboj s brankářem a předložil míč Davidovi, ten tak hlavičkoval do prázdné branky – 1:3.

Druhý poločas pro nás nezačal dobře. Hned po obrátce obešel Carván dva protihráče a v pokutovém území si dal míč více od nohy a brankář Grygar nás prozatím zachránil pádem pod nohy. V 52. min. v rohu šestnáctky Vydra zastavil pronikajícího Langera, přičemž se sám zranil a kopala se penalta. Carván suveréně proměnil na 2:3. Následoval náš kontr. Z křídelního prostoru se natlačil do pokutového území Paluska, ale jeho zakončení z 8m zachránil v pádu nohou brankář Trpálek. Další pohledná akce byla k vidění po spolupráci Nápravníka a Veselého, který zakončil z 10m nepatrně mimo. Bohužel jsme ustoupili od své hry a začali jen nakopával dlouhé míče, čímž jsme vyřadili ze hry záložní řadu. V 66. min. se prodral obranou opět Carván a jasnému gólu z 9m zabránil výborně Grygar. Hned na to v 68. min. jsme špatně rozehráli autové vhazování. Míč si připravil Carván a dalekonosná střela z 32m napnula pod břevnem síť – 3:3. Chtěli jsme si stále odvést všechny body a tlačili se tak dopředu. V 80. min. na přímý kop Větrovce zaběhl za obranu nekrytý Malý, ale ze 2m netrefil zařízení. V 84. min. přišla další šance, kdy postupoval Nápravník sám na brankáře, ten vytáhl důležitý zákrok pro domácí a nohou střelu zblokoval. Zee Stašova odvezl jsme si tak odvezli jen 1 bod, což bylo tentokrát málo.

Sestava: Grygar – Veselý, Vydra, Větrovec, Landa – Beňo, Nápravník, Malý, Novotný D. – Paluska (80. Klier), David (82. Novotný M.)

Branky: 5. Nápravník, 16. Malý, 33. David

Rozhodčí: Hájek – Špicl,Závora

Diváků: 70

Více fotografií z utkání naleznete v galerii

Text: IS/JK | Foto: Pavel Jonáš