Starší přípravka – 23.9.2018 – domácí turnaj

25.9. 2018   Starší přípravka Starší přípravka - 23.9.2018 - domácí turnaj

V neděli 23.9.2018 jsme se dopoledne sešli na domácím hřišti na druhý turnaj starší přípravky. Opět jsme do turnaje nastoupili v počtu 11 hráčů, v brance točili tři gólmany a v poli dvě pětky. Pro tuto sezónu máme v týmu hráčů na dvě družstva málo, ale na jedno víc než dost. Dostat se tak do sestavy pro turnaje nebude už automatické jako minulou sezónu, kdy hrál každý, kdo přišel na trénink a občas ani to nebylo nezbytně nutné… 🙂 Na tom, kdo bude chtít turnaje hrát, musí být vidět snaha a chuť do hry. Kdo bude trénink flákat, tak může pak těžko počítat s nominací na další turnaj.

V prvím zápasu jsme se stejně jako minulý turnaj střetli s týmem Litně a měli jsme velké odhodlání jim vrátit předchozí prohru. Že se nám to nakonec povedlo je zásluhou celého týmu, který téměř celý zápas hrál, tak jak jsme se domluvili. Nejprve nás podržel Adam v brance, kdy několika výbornými zákroky uhasil nebezpečné protiútoky soupeře. Poté už se podařilo převzít režii utkání nám. Nejprve se dirigentské taktovky chopil Jirka J a po Tadeášově přiklepnutí nás poslal do vedení. Navýšení bylo v režii japonského režisera Mapa Mapo, kdy Mapa nahrával a Mapo střílel. Pod komfortní třígólový náskok se ve scénáři podepsala dvojice střelec-nahrávač Mawi-Mafa. Aby hlavní producenti neusnuli na vavřínech, pocuchal jim herecký ansámbl ke konci děje trochu nervovou soustavu a během minutky to bylo hned pouze o gól. Naštěstí byl brzy konec, tak nebylo nutné shánět lékaře s antidepresivy.

Druhý zápas nás čekal se spojeným týmem Hýskova a Chrustenic. Ač v minulém společném zápasu padlo 10 branek, tentokrát měli brankáři obou týmů svůj den a všem střelcům v mírném dešti zvlhnul střelný prach. Šancí jsme si vytvořili sice hodně, ale nebylo nám přáno. A tak jsme podruhé zažili v této kategorii málo obvyklý výsledek 0:0.

Troufnu si tvrdit, že nejfotbalovější tým v naší skupině Králův Dvůr nás čekal v dalším zápase. Vystřídali jsme brankáře a proházeli pětky a hned při prvním střídání jsme šli do vedení opět díky Jirkovi J, kterého ke gólovému zakončení vybídnul Pospi. Na rozdíl dvou branek upravil po samostatné akci Paty. Pak jsme ale trochu zapomněli na zadní vrátka a šikokovný soupeř záhy vyrovnal. Šance na rozhodnutí zápasu se střídaly na obou stranách. Jediný, komu se tu svoji podařilo využít, byl Pospi, který po Matoušově pasu rozhodl o našem vítězství.

Nejúspěšnější tým naší skupiny byl pro změnu naším čtvrtým soupeřem. Tým Sokola Králův Dvůr dosud neztratil ani bod a bohužel jsme na tom nezměnili nic ani my v tomto střetnutí. Náboje s ostrými jsme nepoužili a naše střely létaly všude možně jenom ne do brány. O prohře 0:1 tak rozhodl důrazný soupeř, který dokázal využít jeden jediný nedůraz před naší brankou. Bylo nás moc u míče a dávali jsme si přednost. Klasika, která se ale naštěstí již začíná vytrácet… 🙂

Poslední soupeř – Český Lev Union Beroun – pro změnu nejmladší protivník. Ale taky tým, který nás svým důrazem obral minule remízou o body. Že je tento, z naší strany nepovedený zápas, zapomenut nebylo od prvních minut pochyb. Správně nažhavený po dvouzápasovém půstu v brance byl Winky, který využil nahrávek Patyho a Benyho a vedli jsme o dvě branky. Paty a Pospi svým důrazem přidali další dva zářezy na pažbě. Pak se zase chvilku hrálo kombinačně a pod další dva góly se s bilancí (1+1) podepsali Matouš s Martinem P. Náhrávku od tyče nastřelené Jirkou využil ke svému prvnímu gólu v sezóně Martin D. Po dalším skvostné nahrávce od Pospiho přidal svůj třetí gól na turnaji Jirka J. Na konečných 9:0 upravil Matouš.

Předvedená hra v celém turnaji se musela líbit. Až začneme proměňovat šance, do kterých se díky dobrému pohybu i bez míče dostáváme čím dál více, tak to bude úplná paráda! 🙂 Kluci hráli tentokrát na hranici svých možností. Že je ale stále co zlepšovat, víme všichni moc dobře. Berounským kabrňákům nazdar!

Výsledky:

Cembrit – Liteň 3:2 (Jirka J., Maty P., Matouš)

Cembrit – Hýskov / Chrustenice 0:0

Cembrit – Králův Dvůr „B“ 3:2 (Jirka J., Martin P., Maty P.)

Cembrit – Sokol Králův Dvůr 0:1

Cembrit – Český Lev Union Beroun 9:0 (Matouš 4, Martin P. 2, Maty P., Martin D., Jirka J.)

Sestava: Adam Suchitra (2xB), Matouš Winkler (2xB), Jirka Schneider (1xB), Tadeáš Hirsch, Jirka Jakubíček, Maty Fára, Maty Pospíšil, Honza Benech (K), Martin Dřevěný, Martin Patera

text: JiP, JSch, foto: DuB