Starší přípravka – 30.9. 2018 – turnaj Liteň

7.10. 2018   Starší přípravka Starší přípravka - 30.9. 2018 - turnaj Liteň

V neděli 30.9.2018 nás čekal v pořadí 3. turnaj starší přípravky. Tentokrát jsme zavítali do Litně. Ranní pohled na teploměr, který ukazoval pouhé 2 °C, nesliboval nic pěkného. Vycházející sluníčko a následné výkony našich svěřenců dokázaly nakonec fanoušky SK Cembrit  příjemně rozehřát. Ale popořadě. Na stadiónu, kde by mohli točit pokračování filmu Kožené slunce, jsme se opět sešli v 11 hráčích a v brance jsme vyzkoušeli 3 obvyklé brankáře – Adama, Jirku S. a Matouše. Nutno říci, že každý byl oporou a svými dovednostmi dopomohl týmu k tomu, že jsme tento turnaj nepoznali hořkost porážky. Sestavy jsme každý zápas měnili a chtěli, aby si kluci pokud možno vyzkoušeli více postů.

V prvním zápasu proti Královu Dvoru se do brány jako první postavil Adam. Zpočátku naše hra dost vázla. Trvalo nám, než jsme si zvykli na nové pětky a nedokázali jsme si vytvořit žádnou velkou šanci, kterou bychom proměnili v gól. Důsledkem lépe organizované hry nás soupeř přehrával a jen díky dobře postavené brance, kterou dvakrát orazítkoval, vydržel dlouho bezgólový stav. Po nevinně vypadajícím souboji, k překvapení všech včetně soupeřů, byla proti nám zapískána penalta. Tu naštěstí Adam skvěle chytil. Následně jsme se už dočkali gólu my, kdy Paty skvěle nahrál před branku Kubovi, který opět naznačil, že v útoku bude pro tým mnohem platnější než v obraně a střelou podél brankáře rozvlnil soupeřovu síť. K vyrovnání vedla jedna z našich mála chyb na tomto turnaji, kdy jsme otáleli a nedokázali odkopnout balón pryč z nebezpečného prostoru před naší brankou, a tak nás soupeř potrestal. Jít do vedení jsme měli možnost po odpískání pokutového kopu i na druhé straně. Benymu se ale střela nepovedla a míč přeletěl branku. Následně jsme ještě přežili nebezpečný volný přímý kop soupeře, který jen těsně minul brankovou konstrukci. Když už vypadal zápas na remízu, nabil si Matouš míč o Matthiase a svou střelou rozhodl o našem vítězství.

Proti Českému Lvu se do branky postavil Jirka S. a jak je i z fotek patrné, moc si v zápase nezachytal. Hned v úvodu zápasu jsme šli do vedení díky gólu Matouše, který dostal krásnou nahrávku před branku od Honzy. Poté opět Beny rozehrával aut na šikovně nabíhajícího Martina, který se tak dostal na dostřel brány a nezaváhal. Další gól padl po krásném pasu Jakuba mezi obránce na volného Matouše, který pak svůj průnik zakončil gólem. O minutu později už navyšoval náš náskok o čtyři branky Jakub. Poté se dočkal čestného uznání i soupeř, když jsme opět nedokázali dostat míč do bezpečí a soupeř podél padajícího Jirky skóroval. Poslední slovo ale měl Honza, který uzavřel skóre na konečných 5:1. Bohužel hlavní pořadatel konzultoval celkový výsledek s trenéry obou týmů, kteří se ale soustředí pouze na předvedenou hru a výsledek tolik nevnímají. Od kronikáře si výsledek zápasu nikdo nepotvrdil, takže do archivu OFS byl zapsán stav 4:1. 🙂

Protože si v předešlém zápase Jirka nezachytal, zůstal v bráně i v zápase proti Sokolíkům z Králova Dvora. Začátek zápasu se nám povedl na výbornou. Vedli jsme díky gólu Jakuba a o chvíli později Paty rozehrával aut na Benyho, který nahrál na volného Matouše a ten přidal náš druhý gól v zápase. Poté byl Jirka krátký na střelu ze střední vzdálenosti, kterou soupeř snížil na rozdíl jediné branky. Naštěstí zanedlouho jsme ale opět vedli rozdílem dvou gólů, kdy Honza znovu pobídl Matouše ke skórování. Následně zahrozil soupeř brejkem na naší bránu. Nejdříve se vyhnul vybíhajícímu Jirkovi, a když už to vypadalo, že dostaneme gól, tak svým skvělým obranným skluzem zabránil Honza gólu. Před koncem zápasu přidal klid do našich řad Tadeáš. Poslední slovo ještě ale patřilo soupeři, ale Jirkovo včasné vyběhnutí už změnu skóre nedovolilo.

Do zápasu s domácí Litní jsme opět vyměnili brankáře a do branky šel tentokrát Matouš. Dalo by se říci, že zápasy s Litní vyhrává vždy ten, kdo udělá v zápase méně chyb. I v tomto utkání se hra přelévala spíše od vápna k vápnu a žádná velká šance ke skórování se nenaskytla. Tím jak ale v zápase ubíhal čas, tak přeci jen obráncům docházel kyslík a bylo k vidění i několik šancí, které volali po gólu. Nejprve vybídl Jirka S. svojí nahrávkou za obránce Mathiase do brejku, ale jeho střela se otřela jen o břevno. Poté odražený míč poslal levačkou na bránu Martin, ale i jeho střela skončila na břevnu. Největší šance soupeře se odehrála ke konci zápasu, kdy šli 2 útočníci na našeho brankáře, ale jejich zakončení skončilo mimo naší branku. Zápas skončil tedy asi spravedlivou remízou.

V bráně proti Hýskovu a Chrustenicím zůstal Matouš. Začátek utkání se nám povedl na výbornou. Hned v první minutě dovedl svůj průnik Martin až ke gólu. Už o chvíli později mohlo být vyrovnáno. Jen díky skvělému zákroku Matouše se skóre neměnilo. Poté celý náš tým předváděl opravdu velmi pěkné kombinace, které ale nedokázal přeměnit v gól. Soupeř zase hrozil pouze z brejků. Na konečných 2:0 jsme uzavřeli po našem rohu, který Martin rozehrál na nabíhajícího Honzu a ten svoji střelou překonal brankáře.

Mohli jsme si tak vychutnat první podzimní vítězství v celém turnaji. Víc než body ale určitě těšila předvedená hra a snaha a chuť do hry celého týmu. Každý plnil svůj úkol na hřišti nad očekávání a důkazem kvalitní obrany jsou pouhé 3 branky v naší síti za celý turnaj. Chybičky jsou sice pořád, žádný učený taky z nebe nespadl, ale místy to začíná vypadat jako opravdový fotbal… 🙂 Berounským kabrňákům nazdar!

Výsledky:
Cembrit – Králův Dvůr „B“ 2:1 (Kuba, Matouš)
Cembrit – Český Lev Union Beroun 5:1 (Matouš 2, Martin, Kuba, Honza)
Cembrit – Sokol Králův Dvůr 4:1 (Matouš 2, Kuba, Tadeáš)
Cembrit – Liteň 0:0
Cembrit – Hýskov / Chrustenice 2:0 (Martin, Honza)

Sestava: Adam Suchitra (1xB), Matouš Winkler (K)(2xB), Jirka Schneider (2xB), Tadeáš Hirsch, Jirka Jakubíček, Maty Fára, Kuba Kinský, Honza Benech, Matthias Ulrych, Tonda Vevera, Martin Patera

Více fotografií z utkání naleznete v galerii

Text: JiP, JSch | Foto: DuB