Starší přípravka – 6.10. 2018 – turnaj ČLU Beroun

9.10. 2018   Starší přípravka Starší přípravka - 6.10. 2018 - turnaj ČLU Beroun

V pořadí čtvrtý podzimní turnaj nás čekal v Berouně na Máchovně, kde sídlí tým Českého Lva – Union Beroun. Po chladném ránu nás opět čekalo docela pěkné, teplé počasí. Použitý herní rozpis turnaje pro šest týmů, který je dělán na jedno hřiště, způsobil, že při hře na dvou hřištích, čekají jeden tým čtyři zápasy v řadě. Tentokrát to vyšlo na nás, tak jsme čekali, jak se s tím kluci poperou.

V prvním zápase proti Litni jsme začali v brance s Jirkou Sch. Jako obvykle jsme se snažili dostávat kombinační hrou do zakončení. Šance, které jsme si vytvořili, jsme ale proměnit nedokázali. Soupeř nás tak potrestal jako první, když využil rychlý brejk a otevřel tak účet zápasu. Chvilku poté i za cenu zranění zabránil Jirka v brance soupeři v dalším skórování.  V brance ho tedy vystřídal Adam a od této chvíle jsme soupeře většinu času nepustili na naši polovinu. Výsledkem bylo vyrovnání, kdy Paty nahrál Benymu a ten kolem brankáře skóroval. Druhý gól přidal Honza způsobem, který ho zdobí od předpřípravky. Vybojoval míč, přešel přes protihráče a zavěsil. Vyrovnáno však bylo v téže minutě, kdy soupeř využil nedůsledného bránění při autu. Prazvláštní trajektorie letu tečovaného míče pak obkroužila zkoprnělého Adama v brance. Když už to vypadalo, že zápas skončí remízou, tak opět Honza v nastaveném čase střelou, kdy míč se odrazil od tyče do brány, zajistil naše vítězství 3:2.

Proti Královu Dvoru se již zapojil do hry opět Jirka Sch.v bráně ale zůstal ještě Adam. Začátek zápasu se musel líbit, protože se hrálo nahoru dolů v plném nasazení, kdy oba týmy předváděly pěkné fotbalové akce. Větší štěstí v zakončení jsme měli my a už po pár minutách jsme vedli gólem Martina P. Pak se opět střídaly šance na obou stranách, ale skórovat se již podařilo pouze nám. Na konečných 2:0 upravil skóre Jirka J.

Do zápasu se Sokolem jsme si zapomněli vzít ostré náboje. Na minulém turnaji se nám podařilo s tímto soupeřem zvítězit poměrně vysoko 4:1. Nebyl proto důvod si myslet, že to nemůžeme zopakovat. Bohužel se ale naši hráči, nedokázali přizpůsobit tvrdé hře soupeře, která v některých momentech byla až za hranicí pravidel. Navíc góly jsme obdrželi po našich chybách, kdy jsme např. nahráli soupeři před naší branku. Nedokázali balón dostat pryč z našeho území. A nebo jsme nedokázali zastavit kličkujícího hráče, místo toho jsme stáli a koukali na něj. „Kdo se vrací z útoku bránit, ten nevěří gólmanovi!“ je sice vtipná hláška Petra Švancary, ale praktikovat tuto metodu nebudeme. 🙂 I když se Matouš v bráně snažil, gólům v síti za jeho zády nezabránil. Když se k nedůrazné hře v obraně přidá i smůla v zakončení, nemůže to skončit happy endem. Prohra 0:3. Nevadí, jedeme dál.

Proti Českému Lvu se do branky vrátil Jirka Sch. a zůstal v ní už do konce turnaje. Tentokrát si již ostré náboje chlapci nezapomněli. Bohužel ale, jak se později ukázalo, si vzali střelivo nejenom na předchozí zápas, ale i na ten následující. Šlo nejspíše o naší historicky nejvyšší výhru. Nutno přiznat, že proti nám nastoupili kluci převážně ročníku 2010, kteří získávají teprve cenné zkušenosti. Díky tomu jsme mohli kombinovat se sestavou. Kluci si vyzkoušeli různé posty. Z tradičních obránců se mohli stát útočníci a naopak někteří útočníci prvně viděli, jak to vypadá v našem vápně… 🙂 Kromě gólmana se tak do pomyslné listiny střelců zapsali všichni.

Před posledním zápasem s Hýskovem & Chrustenicemi jsme měli konečně volno, ale očividně nám nesvědčilo. Šancí jsme si vytvořili spoustu. Největší snad Šimon, kterého v dobrém náběhu z druhé vlny viděl Paty a předložil mu míč jak na zlatém podnose. Střela měla na svého autora nevídanou razanci. Zasáhla ale pouze brankáře do neprůstřelné vesty. S každou další neproměněnou šancí nám ale těžkly nohy. Každý chycený míč, který místo toho, aby skončil v brance soupeře, letěl nezadržitelně z výkopu brankáře téměř až do naší branky na, za bukem číhajícího, šikovného útočníka soupeře, hrozil, že skončí v naší síti. Jedna z takovýchto akcí skončila rohem, který jsme nedůsledně bránili a inkasovali. I přes snahu většiny týmu jsme se z toho již nedokázali otřepat a do konce zápasu inkasovali ještě dvakrát.

I přes 2 porážky jsme díky lepšímu skóre na turnaji skončili na pěkném 2. místě. Těšit nás může předvedená hra většiny týmu, i když víme, že mnozí mají na to, aby přidali ještě více ze svých schopností. Berounským kabrňákům nazdar!

Výsledky:
Cembrit – Liteň 3:2 (Beny 3x)
Cembrit – Králův Dvůr „B“ 2:0 (Paty, Jirka J.)
Cembrit – Sokol Králův Dvůr 0:3
Cembrit – ČLU Beroun 14:1 (Jirka J. 3x, Adam 2x, Maty 2x, Beny, Paty, Martin D., Tadeáš, Tonda, Šimon a Matouš)
Cembrit – Hýskov/Chrustenice 0:3

Sestava: Adam Suchitra (2xB), Matouš Winkler (1xB), Jirka Schneider (2xB), Tadeáš Hirsch, Jirka Jakubíček, Maty Fára, Martin Dřevěný, Honza Benech, Šimon Kelner, Tonda Vevera, Martin Patera

Více fotografií z utkání naleznete v galerii