Žebrák – Cembrit Beroun 2:1 (0:1)

10.10. 2018   A tým Žebrák - Cembrit Beroun 2:1 (0:1)

Dlouho nevídaný duel brankářů v okresním přeboru, za domácí nastoupil Václav Dongres v 61 letech proti 56-ti letému Pavlu Červenému v našich barvách. Žebrák byl lepším týmem, přesto jsme si podle vývoje utkání zasloužili alespoň bod. Pochvala také míří do obou kotlů fanoušků na hlavní tribuně, kdy se v bouřlivé atmosféře kotle předháněly v povzbuzování.

Na první branku se nečekalo dlouho. Ve 4. min. hrubou chybou Müller namazal Nápravníkovi, který po krátkém sólu zakončil do protipohybu brankáře – 0:1. Bohužel hned v 7. min. musel pro svalové zranění odstoupit stoper Šťastný. Domácí poprvé zahrozili v 9. min., když si Vokáč vypracoval velkou šanci, ale brankář Červený skvěle zachránil. Žebrák udivoval rychlými akcemi, ale také zbrklostí. V 16. min. jsme mohli jít do dvoubrankového vedení. Po dalším zaváhání obrany se uvolnil Vydra. Zakončoval z hranice vápna do opuštěné branky, ale z brankové čáry vykopl míč ve skluzu Müller a zabránil tak jistému gólu. Ve 33. min. se opřel do míče z 20m domácí Kuník, ale brankář Červený robinsonádou v pádu vyrazil na roh. Po následném rohu Herejt z 11m naštěstí překopl branku.

Po změně stran v 51. min. dostal dlouhý pas Lukeš, a i když to vypadalo, že byl v ofsajdové pozicim mohl v akci pokračovat. Jeho přihrávka směřovala k Herejtovi, jenž zblízka protlačil míč do sítě a srovnal na 1:1. Tlak Žebráka sílil a velkou zásluhu na něm měl příchod Bartáka. Jeho šance opakovaně zlikvidoval výtečnými zákroky Červený. V 82. min. stály při Dongresovi všichni svatí, neboť Nápravník vypálil z 28m, střela brankáři propadla mezi rukama, ale zastavilo ji břevno a míč dopadl před lajnu. Vzápětí mohl rozhodnout po faulu na unikajícího Novotného z přímého kopu z 18m Nápravník, ale branku přestřelil. V 88. min. přišla pro nás pohroma. Po přímém kopu z poloviny hřiště vznikl závar ve vápně a Herejt zařídil stav 2:1 pro domácí. Ještě v 91. min. při hře vabank postupoval Pergl ve velkém sólu z půlky na brankáře Červeného, který jeho nájezd zneškodnil.

Sestava: Červený – Veselý, Malý, Šťastný, (7. Helebrant), Landa – Vydra, Beňo, Novotný D. (90. Klier), Špirit (46. Novotný M.) – Nápravník, David (82. Janeček)

Branky: 4. Nápravník

Rozhodčí: Bidšovský – Knotek, Franc

Diváků: 100

Více fotografií z utkání naleznete v galerii

Text: IS/JK | Foto: Pavel Jonáš