Mladší žáci – Cembrit Beroun – Zdice 2:5 (0:2)

12.10. 2018   Mladší žáci Mladší žáci – Cembrit Beroun - Zdice 2:5 (0:2)

Další středeční odpoledne jsme doma přivítali vrstevníky ze Zdic. Další tým, který patří do střední výkonnostní skupiny. Tentokrát nám chyběl pouze Filip Seidl. V předchozích zápasech jsme ho dokázali nahradit, teď nám ale chybí jeho přímý tah na branku.

Jinak v tedy kompletní sestavě jsme se pustili do soupeře. Přibližně 10 minut jsme měli více ze hry a vypadalo to, že si po čase opět připíšeme nějaké body. Poté se začal prosazovat i soupeř – nejen herně, ale i gólově. Zatímco my jsme nedokázali dorazit míč za brankovou čáru i z minimální vzdálenosti, hráčům Zdic se povedlo skórovat ze třetí šance utajenou střelou těsně kolem přední tyče. Do poločasu jsme dostali ještě jeden gól, kdy prudkou střelu k tyči Matěj chytil. Míč ale v rukavicích neudržel a dobíhající útočník snadno napnul síť.

O přestávce jsme se snažili klukům zvednout sebevědomí. Sice prohráváme o dva góly, ale i my jsme mohli skórovat a minimálně na začátku utkání jsme byli lepším týmem. S odhodláním zvrátit stav utkání jsme zaujali pozice na hřišti.

Naše odhodlání zůstalo pouze zbožným přáním. Soupeř hrál jak z partesu. První gól ještě nebyl uznán (postavení mimo hru). Další dva už byly regulérní a stav byl 4:0 v náš neprospěch. Následně jsme se prosadili i my, nejprve Křížkovu střelu z dálky srazil do vlastní brány obránce Zdic a během chvíle opět Křížek proměnil přímý kop. V tomto období jsme hráli i docela dobře, ale bez dalšího brankového vyjádření. Zdice úspěšně zakončili ještě jeden útok a tím stanovili konečný výsledek 2:5.

Po zápase se Sokolem jsem měl pro naše hráče slova uznání, tentokrát jsem byl zklamaný. Vyjma začátku utkání a krátké pasáže ve druhém poločase jsme byli horším týmem a zaslouženě tak prohráli. Dokud si všichni hráči nevezmou k srdci naše dobře míněné rady, budeme výsledkově zvládat jen zápasy proti nejslabším týmům v soutěži.

Sestava: Matěj Špička – Matěj Mareš(K), Michal Benech, Jonáš Kelner, MíraVojč – Chris Neuschl, Martin Patera, Honza Benech, Honza Křížek Kříž, Filip Viking Lundquist – Matouš Winkler, Pepa Patera, Karel Schwarzrock, Olda Stejskal

text: