Komárov B – Cembrit Beroun 2:4 (2:2)

23.10. 2018   A tým Komárov B - Cembrit Beroun 2:4 (2:2)

Velmi důležitá výhra se nerodila vůbec lehce. Utkání rozhodl náš dobrý kolektivní výkon a využití brejkových situací.

V 6. min. si na dlouhý pas za obranu naběhl Nápravník a ideálně přihrál Paluskovi, který se do odkryté branky nemýlil 0:1. Chvíli na to mohl skóre navýšit David, ale své sólo neproměnil. V 18. min. domácí brankář Huml tak dlouho váhal s rozehrávkou až nastřelil dotírajícího Palusku, pro kterého už nebyl problém dorazit míč do prázdné branky 0:2. Naše rychlé protiútoky dělaly soupeři velké problémy. Ve 22. min. pronikl v křídelním prostoru Nápravník, ale jeho prudkou střelu domácí brankář s obtížemi vyrazil na roh. Ve 24. min. domácí z první vážnější akce Baštářem snížili na 1:2. Pro Komárovskou rezervu byla velká ztráta, když musel střelec branky pro zranění ve 36. min odstoupit. Ve 41. min. prohráli naši zadáci hlavičkový souboj na hranici vápna a na odražený míč nejlépe zareagoval Holeček, který střelou pod břevno vyrovnal na 2:2. Těsně před odchodem do šaten mohl domácí poslat do vedení Trčka, ale v jasné pozici netrefil branku.

Druhé dějství bylo dlouho klidné, až v 64. min. poslal Nápravník ideální přihrávku D. Novotnému, který po krátkém sólu nastřelil brankáře a následnou dorážku mu zmařil dobíhající obránce. V 72. min. v byl v roli nahrávače opět Nápravník. Tentokráte vybídl do šance Palusku, který přesnou střelou k tyči zkompletoval hattrick a poslal nás do vedení 2:3. Chvíli na to Helebrant ideálně vybídl do sóla Landu, který bohužel rozvlnil jen boční síť. V 90. min. vyhrál důležitý souboj D. Novotný, zatáhl rychlou akci po křídle a přes celou šíři šestnáctky adresoval přihrávku pro Nápravníka, který nedal domácímu brankáři nejmenší šanci – 2:4.

Sestava: Červený – Landa, Beňo, Větrovec, Novotný M. – Novotný D., Malý, Nápravník, Vydra (87. Klier) – Paluska, David (58. Helebrant)

Branky: 6., 18. a 72. Paluska, 90. Nápravník

Rozhodčí: Pánek – Pecka, Pos

Diváků: 80

Více fotografií z utkání naleznete v galerii

Text: IS/OU/MK | Foto: Pavel Jonáš