Cembrit Beroun – Neumětely 3:1 (1:0)

5.11. 2018   A tým Cembrit Beroun - Neumětely 3:1 (1:0)

Za neustálého deště se hrálo na velmi těžkém terénu. Utkání bylo plné soubojů o každý míč a Neumětely měly nečekaně více ze hry. Všechny body, ale nakonec zůstaly u Berounky.

Šemíci začaly odvážně, přesto v 10. min. po centru Palusky hlavičkoval D. Novotný těsně vedle. V 19. min. si na prudký rohový kop naskočil Beňo a hlavou nás poslal do vedení 1:0. Ve 28. min. po chybě hostující obrany postupoval Nápravník sám na brankáře, ale jeho střela o centimetry minula branku hostů. Šemíci měly obrovskou šanci na vyrovnání ve 35. minutě, kdy v nepřehledné situaci Hejduk ze 3m neuvěřitelně minul branku. Tlak hostí sílil. Bláha pálil k bližší tyči, ale Červený skvělým zákrokem vyrazil na roh.

Nápor Neumětel pokračoval i v druhém poločase. Naše obrana v čele s brankářem Červeným však odolávala. V 55. min. naopak udeřilo na druhé straně. Nápravník s Malým rozehráli nakrátko rohový kop, prvně jmenovaný poslal jemný oblouček na nabíhajícího Větrovce, který hlavou zvýšil na 2:0. V 61. min. zahrával Laštovička přímý kop do ohně a Tůma z blízka snížil – 2:1. Chvíli na to Větrovec z přímého kopu orazítkoval spojnici břevna a tyče. V 70. min. zakončil Vršecký těsně vedle. V 88. min. byl nedovoleně zastaven v pokutovém území Nápravník, byla nařízena penalta. Zároveň si Laštovička za protesty řekl o druhou ŽK a předčasně opustil arénu. Pokutový kop s přehledem proměnil Větrovec a předvedl divákům svůj oslavný kotrmelec. V 90. minutě mohl dát tříbodové razítko Paluska, který přehodil brankáře, ten se, ale ještě stačil vrátit a z brankové čáry míč vyškrábl na roh.

Sestava: Červený – Veselý, Větrovec, Malý, Landa – Vydra (88. Novotný M.), Beňo (65. Špirit), Helebrant, Novotný D. (74. David) – Paluska, Nápravník

Branky: 19. Beňo, 55. a 88. Větrovec

Rozhodčí: Knotek – Veverka, Franc

Diváků: 80

Více fotografií z utkání naleznete v galerii

Text: IS/MK | Foto: Pavel Jonáš