Cembrit Beroun – Broumy 5:0 (3:0)

13.11. 2018   A tým Cembrit Beroun - Broumy 5:0 (3:0)

S přehledem jsme zvládli důležitý boj o šest bodů a završili tak sérii čtyř výher po sobě. Broumy se představily jako bojovný tým, neskládající zbraně ani za nepříznivého stavu, ale fotbalové umění předvedli jen jedinci.

Ve 4. min. rohový kop Nápravníka trefil Vydra do zad Davida, odražený míč dorazil do sítě Větrovec a stal se tak historicky prvním borcem, který na Závodí rozsvítil nově instalovaný ukazatel skóre světelné tabule – 1:0. V 6. min. využil Nápravník chyby hostující obrany, ale jeho střelu vyrazil brankář Kopic na roh. Ve 13. min. krátce po vystřídání zraněného Vydry poslal Špirit od postranní čáry přesný centr do vápna, na který vyskočil Helebrant a přesnou hlavičkou nedal hostujícímu brankáři sebemenší šanci – 2:0. Dvoubrankové vedené nás trochu ukolébalo a přestali jsme hrát naši hru. Iniciativu převzali hosté jejich akce však většinou končili na hranici šestnáctky. Ve 41. min. Malý poslal přízemní centr do vápna, který Helebrant umístil přesně k tyči – 3:0. Teprve před odchodem do kabin se hosté dostali k vážnější akci, přetažený centr zblízka Šimurda hlavičkoval vedle naší branky.

Ve druhém poločase jsme kontrolovali hru a utkání se hrálo ve vlažnějším tempu. Střelbu několikrát obstaral Nápravník, ale gólové radosti chyběly centimetry. Tak se v 64. min. proměnil v nahrávače. Tři protihráče postavil do role kuželů a skvostně předložil Malému, který zvýšil na 4:0. V 73. min. krátce po vystřídání se uvedl brankář Grygar, když z 6m vyrazil tutovku Spousty a udržel čisté konto. V 89. min. jeho dlouhý výkop znamenal druhou asistenci, neboť Malý zpracoval pro D. Novotného, který z 8m podél brankáře uzavřel střelecký účet podzimu – 5:0

Sestava: Červený (72. Grygar) – Veselý, Šťastný, Větrovec, Landa – Vydra (11. Špirit, 72. Janeček), Helebrant, Malý, Novotný D. – Nápravník, David (55. Novotný M.)

Branky: 4. Větrovec, 13. a 41. Helebrant, 64. Malý, 89. Novotný D.

Rozhodčí: Špicl – Vlachopulos, Závora

Diváků: 130

Více fotografií z utkání naleznete v galerii

Text: IS/MK | Foto: Pavel Jonáš