Mladší žáci – Cembrit Beroun – Loděnice 2:3 (1:3)

8.4. 2019   Mladší žáci Mladší žáci - Cembrit Beroun - Loděnice 2:3 (1:3)

První jarní zápas jsme odehráli proti týmu z Loděnice. Silný protivník na začátek, ale přestávka byla 5 měsíců dlouhá a soutěžní utkání nám už chyběla. Sice jsme sehráli řadu přátelských utkání a halových turnajů, ale mistrák to prostě není.

V premiérovém utkání nám chyběl Viking, Jonáš, Honzík a Olda. Na druhou stranu mohl nastoupit Křížek, který toho v podzimní části mnoho neodehrál a Filips, pro kterého to díky dlouhodobému zranění byla premiéra. Abychom měli početnější lavičku náhradníků, vytáhli jsme si ze starší přípravky Jirku Jakubíčka a Tadeáše Hirsche. Matouš sice věkově patří také do starší přípravky, ale toho počítám mezi stabilní členy týmu. Stejně tak i Martin hraje za mladší žáky více méně pravidelně.

V samotném utkání bylo vidět, že jsme během podzimu získali cenné zkušenosti. Hra byla celkem vyrovnaná, jen jsme se na rozdíl od soupeře nedokázali střelecky prosadit. Vytvářeli jsme si šance, ale bez gólového efektu. Oproti tomu hráči hostí třemi góly v řadě získali komfortní náskok. Na štěstí nás tento nepříznivý stav nezlomil a nepolevili jsme v nastaveném trendu. Celkem často jsme se dostávali k soupeřově brance, ale zakončení nebylo podle našich představ. Do poločasu jsme za naší aktivitu odměněni, kdy Chris pokořil brankáře hostí.

V druhém poločase se obrázek hry změnil. Byl to náš tým, který si vytvářel mírnou převahu a hosté využívali rychlých brejků. Ale co neposbíral Matěj v bráně nebo zavčasu neodkopnul do bezpečí, skončilo mimo naší bránu. Kolikrát chybělo málo, ale další gól jsme už nedostali. Když se nám zásluhou Chrise podařilo snížit na rozdíl jedné branky, začal se soupeř obávat o výsledek. Váhavá rozehrávka obrany Loděnice nám dávala naději na vyrovnání. Další šance už zůstaly i z naší strany nevyužity a k našemu zármutku všechny body získal soupeř.

Je to škoda, protože minimálně za druhý poločas jsme si minimálně bod zasloužili. Těšit nás může, že jsme byli více než vyrovnaným soupeřem. Podařilo se některé defenzivní hráče využít na ofenzivních postech, ať už to byl Matěj M. v záloze nebo Křížek s Chrisem v útoku.

Příští týden hrajeme v Chrusteniích. Měli bychom zvítězit, ale žádný soupeř se ještě sám neporazil a rozhodně nám nedá kůži lacino. O tom jsme se přesvědčili na halovém turnaji, kdy jsme horkotěžko zvítězili 3:2 gólem těsně před koncem. Typická ukázka podcenění soupeře. I ten se totiž zlepšuje a nebude chtít zopakovat podzimní výsledek 13:1.

Sestava: Matěj Špička – Míra Vojč, Michal Benech, Tadeáš Hirsch, Jirka Jakubíček, Matěj Mareš – Honza Kříž, Chris Neuschl , Martin Patera – Filip Seidl, Matouš Winkler, Karel Schwarzrock

Branky: 2x Chris

Text: