Cembrit Beroun – Trubín 3:3 (3:2)

8.4. 2019   A tým Cembrit Beroun - Trubín 3:3 (3:2)

Za hezkého nedělního dopoledne se přišlo na utkání podívat rekordní počet 260 diváků, kteří se rozhodně nenudili. Utkání mělo všechny parametry sousedního derby, hrálo se ve velkém nasazení.

V 8. min. brankář Ilko pádem pod nohy soupeři zabránil jisté brance. Po chvíli na něj postupoval sám Gracias, přeloboval jej, ale od pohromy nás zachránilo břevno. My jsme poprvé zahrozili v 15. min.,kdy D. Novotný vysunul Veselého, který z úrovně penalty mířil nepatrně nad. Z protiútoku nedokázal zblízka dorazit míč Gracias. V 18. min. utěšenou střelu Graciase z 19m ještě výborným zákrokem Ilko vyrazil zpod břevna. Ve 24. min. zatáhl po pravé straně rychlou akci Porsch a nekrytý Brodan ze strany pokutového území z 8m nedal brankáři šanci – 0:1. Ve 33. min. rozehraný přímý kop minul v malém vápně Brodan. Do té doby se hrálo povětšinou na jednu branku – na naši. 38. min. znamenala zrod „hvězdných“ čtyř minut Cembritu. Helebrant prodloužil centrovaný míč do malého vápna a Paluska doklepl do branky Veselého zakončení – 1:1. Ve 40. min. zatáhl akci Veselý, Helebrant vybojoval míč a pod tělem brankáře jej propasíroval za brankovou čáru – 2:1. Z rozehrávky se Brodan se protáhl mezi našimi zadáky a těsně minul branku. Ve 41. min. si na dlouhý pas Čížka naběhl Paluska a z očí do očí brankáři se nemýlil – 3:1. Chvilku nekoncentrovanosti přinesla 43. min., kdy na dobře zahraný přímý kop Petráše naběhl R. Klička a hlavou ze 7m napnul síť.

Po změně stran se hned ve 47. min. ocitl v gólové šanci Veselý, ale z malého vápna branku překopl. Vzápětí se odhodlal ke střele z 20m D. Novotný, ale jen vystrašil hostujícího brankáře. V 52. min. aktivně hrající obránce Blaha snadno obešel soupeře a zpětný přízemní centr poslal z voleje placírkou po víko z 10m J. Porsch – 3:3. Po další minutě vyslal jedovku R. Klička, ale brankář Ilko stačil vyrazit a zachránil nadvakrát pohromu z kopaček Brodana. Trubín byl opět více na míči, ale proti obětavě bránícím našim hráčům se nedokázal prosadit. Nepřímý kop rozehrál Petráš pro R. Kličku a jeho obávanou střelu z 25m Ilko vytěsnil pod břevnem na roh. Poslední čtvrthodina byla hra rozkouskovaná častým střídáním na obou stranách.

Sestava: Ilko – Ungr, Malý, Vydra, Landa – Veselý, Helebrant, Novotný D. (87. Novotný M.), Čížek (62. Šťastný), Beňo (77. Červenka) – Paluska (71. David)

Branky: 38. Paluska, 40. Helebrant, 41. Paluska

Rozhodčí: Bidšovský – Knotek, Juppa

Diváků: 260

Více fotografií z utkání naleznete v galerii →

Text: IS/OU Foto: Pavel Jonáš