ČLU Beroun B – Cembrit Beroun 8:1 (2:0)

16.4. 2019   A tým ČLU Beroun B - Cembrit Beroun 8:1 (2:0)

V derby berounských klubů jasně dominovala rezerva ČLU. Náš výkon výrazně ovlivnilo nucené střídání hned ve 12. min., kdy po nekoordinovaném pádu směřovala cesta zkušeného stopera Míry Větrovce rovnou do nemocnice, kde mu museli nahodit zpět vykloubené rameno. Jako by na nás padla deka a byli jsme k nepoznání, ani jedna řada neodvedla svůj standart. Ba naopak, hodně jsme kazili. Do poločasu jsme prohrávali 2:0. Odhodlání z poločasové pauzy, kdy jsme šli na hřiště, že zápas otočíme totálně ovlivnil pomezní sudí Bican, který z úrovně pokutového kopu signalizoval hlavnímu dosažení branky, přestože míč byl vykopnut ještě daleko před brankovou čarou. Tento vymyšlený gól pomezním naše hráče tak demotivoval, že zbytek zápasu dohrávali zcela bez zápalu, náboje a zájmu a poslední tři branky soupeři doslova darovali svými chybami. Paradoxem je, že přes 8 obdržených branek byl naším nejlepším hráčem brankář Ilko, který vychytal dalších 7-8 gólových šancí.

Ve 21. min. zatáhl míč neobsazený Hrdlička a Michal Novák nekompromisně otevřel skóre – 1:0. Náznaky našich šancí v podání Palusky a Novotného skončili nepřesným zakončením. Ve 44. min. po špatném odkopu stopera se k míči dostal Poslední a prudkou střelou přes celou branku z 12 m zvýšil na 2:0.

„Czaplárova past 2:0“ tentokrát neplatila. Po obrátce Michal Novák z úrovně šestnáctky otřel míč o horní břevno. V 51. min. odvracel Malý míč před brankovou čarou ve výši ramen po střela Miloše Nováka a jak už jsme psali, asistent Bican neuvěřitelně signalizoval branku – 3:0. Pro n8s to byla rána pod pas. V 56. min. nás ještě více dostal do kolen Hrdlička, když se nádherně trefil z 35m přímo do šibenice – 4:0. Poté domácí skórovali ještě čtyřikrát. Slabou náplastí byla 87. min., kdy po ose Klier – Novotný – Paluska, posledně jmenovaný vybídl Veselého ke skórování. Ten nekompromisně vstřelil alespoň čestný úspěch. Pěkným momentem na závěr bylo i po takovém debaklu poděkování našich fanoušků. Pěkným gestem od našeho „kotle“ a velkým překvapením pro domácí hráče byl potlesk a pozdrav pro domácí, zvláště pro nejlepšího hráče Michala Nováka.

Sestava: Ilko – Ungr (80. Schýbal), Větrovec (12. Červenka), Šťastný, Landa – Veselý, Helebrant, Malý, Novotný D. – Paluska, David (85. Klier)

Branka: 87. Veselý

Rozhodčí: Červenka – Králík, Bican

Diváků: 80

Více fotografií z utkání naleznete v galerii →

Text: IS/JK Foto: Pavel Jonáš