Mladší žáci – Chrustenice / Hýskov – Cembrit 2:6 (2:2)

16.4. 2019   Mladší žáci

Ke druhému zápasu jsme cestovali do Chrustenic. Tentokrát nám chyběl Viking, Míra a Olda. Protože se jedná o jeden z dvojice slabších týmů ve skupině, rozhodl se trenér vsadit na ofenzivní notu. Do hry nasadí pouze dva obránce, posílí záložní řadu, která se společně s útočníky se bude tlačit do brány. Až nastřílíme dostatečný počet gólů, prostřídáme hráče na pozicích. Aby si mohli vyzkoušet i v zápase jiné posty, než na kterých běžně nastupují.

Je tedy fakt, že systémem 2-3-2 jsme ještě nikdy nehráli. Ovšem kdy jindy si jej můžeme vyzkoušet. Utkání začalo tak, jak jsme předpokládali. Měli jsme míč pod kontrolou a ve 4. minutě po individuální akci otevřel zápasový účet Matěj M. Samozřejmě hra na dva obránce je určité riziko a je více než důležité hlídat si útočníky tak zvaně na tělo. Pokud tuto základní věc nebudete dělat, soupeř vás bude trestat. Tak se stalo hned v 8. minutě, kdy naši obránci pozorovali situaci na půlící čáře a za nimi se potuloval jako osamělý vlk útočník soupeře. K němu doskákal výkop domácího brankáře a rázem se řítil sám na naší bránu. Matěj sice proti soupeři vyběhl, ale ten ho elegantním obloučkem z dvaceti metrů přehodil a bylo srovnáno.

To nebylo v našem plánu a delší dobu jsme se na hřišti hledali. V 23. Minutě se prosadil Filips a vedli jsme 2:1. Než jsme se stačili znovu soustředit, zopakovali domácí akci z 8. minuty. Opět osamocený útočník běžící na naši svatyni, opět úspěšný lob. Do poločasu se už nic významného nestalo a tak se šlo do kabin za stavu 2-2.

Změna rozestavení na 3-2-2 a důrazný pohovor trenéra s hráči zcela změnily vývoj utkání v druhém poločase. Obrana hrála najednou s jistotou a soupeře k naší bráně téměř nepustila. Hned v 32. Minutě se prosadil Chris a v 40. Křížek. Nutno podotknout, že jeho střele předcházel faul na bránícího hráče. Ale berme to jako kompenzaci od rozhodčího, který do té doby více méně toleroval držení, strkání a další drobné přestupky domácích.

Pak už naše hra vypadala lépe. Ve velmi chladném počasí jsme vyměnili v bráně Matěje za Matouše. Všechny zatoulané míče a ojedinělé útoky s přehledem likvidoval i mladší z brankářské dvojice a Matěj se svým důrazem dělal obranným řadám soupeře potíže. Ve 42. a 57. minutě se znovu trefil Chris, který zaznamenal hattrick – jako tři góly :).

A to ještě Matěj M. neproměnil penaltu – asi chtěl udělat do domácího gólmana díru. Příště už asi na penaltu nepůjde. Větší šanci na zapsání do střelecké listiny měl při dalekonosné střele, která pouze orazítkovala tyč. Hezký fotbalový moment.

První poločas jsme prolajdali, ale konečný výsledek 2:6 je celkem uspokojivý. Chybně zvolené rozestavení a nedůsledné bránění nás stálo ještě výraznější vítězství. Žádný soupeř nepohrdne nabídnutou šancí. A když má ještě štěstí při zakončení, máme zaděláno na pořádné potíže. Byl bych rád, kdybychom se takovým chybám vyvarovali. Už ve středu nás doma čeká soupeř z prvního místa – tým Všeradic. A to bude jiný level.

Branky: 3x Chris, 1x Matěj M., Křížek, Filips

Sestava: Matěj Špička – Michal Benech, Matěj Mareš (K), Jonáš Kelner – Honza Kříž, Chris Neuschl, Honza Benech – Filip Seidl, Matouš Winkler, Karel Schwarzrock

Text: