Mladší žáci – Cembrit Beroun – Všeradice 1:4 (0:1)

23.4. 2019   Mladší žáci Mladší žáci - Cembrit Beroun - Všeradice 1:4 (0:1)

Ve třetím jarním kole jsme doma přivítali lídra soutěže celek ze Všeradic. Na naší straně chyběli pouze Míra s Oldou – což nám dávalo naději na solidní výsledek.

V osvědčené sestavě jsme se směle postavili soupeři. Od začátku bylo utkání plné šancí. Většinou byl závar u naší branky. Dvakrát se našim obráncům podařilo zastavit míč směřující do opuštěné brány. Za to zaslouží pochvalu, protože dohrávali situaci až do poslední chvíle. Ale ani my jsme nenechali hostujícího brankáře zahálet. Naše střely ale postrádali větší přesnost nebo razanci. Když už se zdálo, že poločas bude bez branek, podnikly Všeradice útok po křídle. Následující centr obrana ještě odvrátila. K míči se ale dostal soupeř a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Velká škoda, prohráváme 0:1.

O přestávce jsme si řekli, že nebudeme čekat a hned po rozehrání na soupeře vletíme. Přes naší rozehrávku jsme ztratili míč a snad po 20-ti vteřinách jsme prohrávali o dva góly. Je náš dlouhodobý problém, že nedokážeme hrát hned od první vteřiny a jsme za to pravidelně trestáni.

Ve snaze jsme nepolevili a o dvě minuty později Honzík založil akci, na jejíž konci snížil Chris. Je to náš nejčastěji skórující útočník, tak snad mu nezvlhne střelecký prach. Dál jsme chodili do rychlých protiútoků, kdy o rozehrávku se snažil Matěj z brány nebo obránci. Avšak bez výsledného efektu. Oproti tomu se soupeř prosadil v posledních třech minutách hned 2x a zápas skončil 1:4 v náš neprospěch.

Opět musím připomenout, že v soutěži mladších žáků se pohybujeme první rok. Bodů zatím nemáme mnoho, zato těsných porážek o jeden či dva góly pěknou řádku. Většinou se snažíme o vyrovnání a do otevřené obrany inkasujeme. K zamyšlení je, proč většinou honíme výsledek ke konci zápasů. Jednodušší je jít do vedení – to ovšem klukům připomínáme každý zápas. Příští zápas v Litni by pro nás měl být s vítězným koncem.

Branka: Chris

Sestava: Matěj Špička – Michal Benech, Matěj Mareš (K), Jonáš Kelner – Honza Kříž, Chris Neuschl, Honza Benech, Filip Lundquist – Filip Seidl, Matouš Winkler, Karel Schwarzrock

Text: