Mladší žáci – Liteň – Cembrit 3:0 (1:0)

29.4. 2019   Mladší žáci Mladší žáci - Liteň – Cembrit 3:0 (1:0)

Druhý výjezd za hranice okresního města měl být ve znamení snadného importu bodů na náš účet. Navzdory tomu, že nám chyběl Matěj do brány a Jonáš s Křížkem celé dopoledne hráli fotbalový turnaj McDonalds Cup. Do brány nastoupil Matouš a Jonáše s Křížkem jsme chtěli šetřit.

Plán byl takový, že si zajistíme potřebný náskok a pak kluky proházíme v sestavě nejen podle potřeby, ale i podle přání dotyčných. Žel nestalo se tak.

Nebudu se vymlouvat na stav hrací plochy. Ačkoli fotbalové hřiště připomínala jen vzdáleně, byly podmínky pro obě strany stejné. Naši hráči se s tím nedokázali vyrovnat a prakticky za celý zápas jsme si vypracovali minimum šancí. Brankář domácích střely z uctivé vzdálenosti sbíral do rukavic bez sebemenších komplikací. Oproti tomu hráči domácích útočili jak o život a nebyli líní na krok dopředu nebo vzad. Přesto poločasový výsledek 1:0 pro Liteň byl vcelku překvapení.

O přestávce jsem nabádal hráče k rychlejší hře a využívání volných prostorů na křídlech. Na hřišti byl vidět ale pravý opak. Otálení s přihrávkou, následné potíže s jejím zpracováním a hlavně víra v sama sebe, že prostředkem je nejlepší cesta k brance byl nejčastější jev. Světlejších okamžiků bylo pouze poskrovnu a tak zákonitě musel přijít trest. Soupeř ještě dokázal 2x překonat Matouše a po zásluze se radoval sice z překvapivého, ale zaslouženého vítězství 3:0.

To že jsme dostali 3 góly lze ještě pochopit. Ale že naši hráči se nedokázali popasovat s nástrahami hřiště, pochopitelné není. Naši hráči mají rozhodně lepší technické dovednosti. Ale soupeř měl srdce bojovníka a větší touhu po vítězství. Tím kompenzoval chybějící dovednosti a na náš podprůměrný výkon to stačilo. Během první půle se zranil Křížek a do druhého dějství už nenastoupil. Jonáš byl ke konci zápasu také vyždímaný jako citron. Přesto jsme měli dost dalších hráčů, kteří měli vzít zodpovědnost na sebe a nepříznivý vývoj utkání zlomit v náš prospěch.

Náprava může přijít už ve středu, kdy nás čeká Sokol Králův Dvůr. Ti mají na jaře velmi příznivé výsledky – asi měli kvalitní zimní přípravu.

Sestava: Matouš Winkler – Michal Benech, Matěj Mareš (K), Jonáš Kelner, Míra Vojč – Honza Kříž, Honza Benech, Filip Lunquist, Olda Stejskal – Filip Seidl, Karel Schwarzrock, Chris Neuschl

Text: