Cembrit Beroun – Žebrák 1:1 (0:0)

6.5. 2019   A tým Cembrit Beroun - Žebrák 1:1 (0:0)

Hráči Žebráku vypadali jakoby čekali, že se porazíme sami. Chyběli sice Lukeš a D. Pergl, ale naproti tomu my jsme postrádali 12 zraněných hráčů. Hosté měli územní převahu, ale ze série čtrnácti rohových kopů, kde byl každý smrtelně nebezpečný, vytěžili jen jednu branku. My jsme podali kolektivní a bojovný výkon.

Hned ve 2. min. Novák ze 17m mířil vedle naší branky. Poté Vajsovu příležitost vychytal pozorný brankář Grygar. V 9. min. unikl Ličík, ale s jeho střelou si hostující brankář poradil. Ve 14. min. nás mohl Helebrant poslat do vedení, ale tutovku poslal vysoko nad brankou. Poté tvrdě vypálil z 18m Kuník, brankář Grygar vyrazil jeho ránu směřující k tyči na roh. Ve 22. min. musel pro zranění svalu odstoupit obránce Landa a rozšířil řady zraněných hráčů. Vzápětí po centru Procházky ze 7m hlavičkující Herejt poslal míč těsně vedle. Ve 24. min. střelecký pokus Herejta rozezvučel břevno nad Grygarem. Série tradičně nebezpečných rohů z kopaček Žaluda a Procházky si říkala o vedoucí branku hostů. Ve 35. min. naservíroval Paluska z křídla krásnou přihrávku na rozběhnutého Malého, kterého zázračně vychytal Kačírek.

I po obrátce stran pokračoval tlak Žebráku, který narážel na dobře organizovanou hru naší obrany, obětavě jsme řadu střel zblokovali a co prošlo pochytal s jistotou chytající brankář Grygar. V 51. min. střílel Hampl těsně nad. V 81. min. se přece jen naše obrana nestačila zformovat a ofsajdovou past po pravé straně překonal Herejt, střílený centr z metru dokopl Vajs i s obráncem do sítě – 0:1. Obránce Veselý musel po zákroku vystřídat (jak jinak než pro zranění). Vše nasvědčovalo tomu, že vítězná série hostí bude pokračovat. V 89. min. zabojoval Paluska o míč, který směřoval do autu. Byl u něj dříve než obránce, který ho zbytečně fauloval a rozhodčí Červenka nekompromisně nařídil pokutový kop. Přestože si Kačírek sáhl na míč, Malý ve vypjaté atmosféře zachoval chladnou hlavu a pokutový kop proměnil – 1:1

Sestava: Grygar – Veselý (82. Klier), Malý, Celina (59. David), Landa (22. Novotný M.) – Beňo, Helebrant, Ličík, Vydra – Paluska, Čížek (46. Hampl)

Rozhodčí: Červenka – Vlachopulos P., Vlachopulos A.

Diváků: 130

Více fotografií z utkání naleznete v galerii →

Text: IS/MK Foto: Pavel Jonáš