Mladší žáci – Cembrit – Sokol Králův Dvůr 1:5 (0:1)

6.5. 2019   Mladší žáci Mladší žáci - Cembrit - Sokol Králův Dvůr 1:5 (0:1)

V pátém jarním kole jsme přivítali na našem hřišti Sokol Králův Dvůr. Tem v zimní přestávce hrál pražskou zimní ligu, kde posbíral spoustu herních zkušeností.

Pro tento zápas jsme neměli žádnou omluvenku a snad poprvé v sezoně jsme se sešli kompletní. Pro velký počet ofenzivních hráčů a naopak méně obránců nás donutilo nasadit Oldu do defenzivních řad. Nutno podotknout, že se mu jako krajnímu obránci dařilo a konečně si našel pozici v týmu.

V prvním poločase bylo vidět, že soupeř má herně navrch. Z větší části se hrálo na naší polovině a těžko jsme se prosazovali směrem dopředu. Dlouho se nám dařilo držet vzadu nulu. Výborný výkon Matěje v bráně i trochu štěstí mělo za důsledek bezbrankový stav. Další z řady rychlých výpadů Sokolíků Matěj leopardím skokem k tyči bravurně vyrazil metr před sebe. Obrana však zaspala a dravý útočník hostí se snadno dostal k dorážce. Přehodit ležícího brankáře bylo snadné a tak jsme prohrávali 0:1.

Po obdržené brance jsme i my měli šance. Filips unikl po levém křídle a křižnou přihrávkou prostorem malého vápna hledal spoluhráče. Jednou byl na konci akce Pepa, kterému se nepodařilo dorazit míč do brány. Po druhé v předbrankovém prostoru nebyl nikdo z našich hráčů. Je to škoda, protože to byly více než nadějné šance. Stav se však neměnil, zůstal 0:1 pro Sokol.

Druhý poločas měl podobný průběh. Jen přibývajícími chybami obránců narůstalo i skóre. Soupeř postupně navýšil stav na 0:5. Většině branek předcházela nedůsledná obranná činnost a střelec vždy dostal více prostoru, než by bylo záhodno. Ke konci zápasu Míra nenápadnou střelou z úctyhodné vzdálenosti překvapil brankáře hostí a určil tak konečný stav utkání 1:5.

Během druhého poločasu se začalo na hřišti jiskřit víc, než je zvyklé při zápasech mladších žáků. Vše vyvrcholilo potyčkou kapitána Matěje M. s útočníkem Sokola. Takové chování na hřiště nepatří. Emoce se uklidnily po té, co oba aktéři wrestlingového souboje předčasně zamířili do šaten.

Jednoznačně lepší výkon než při posledním zápase v Litni. Musíme ještě více bojovat, v rámci pravidel, a odstranit neduhy z našich výkonů. Jeden z mnoha je – “ Myslel jsem, že to vyřeší ten druhý“. Pokud jsou v situaci dva naši hráči a oba si myslí totéž, obvykle je nablízku někdo třetí (hráč soupeře), který to vyřeší sám. Většinou taková situace končí gólem.

Snadno branky dostáváme a těžko je dáváme. Jednoduchý recept ukázal Míra, který byl našim jediným úspěšným střelcem. Každá střela může skončit v síti. A je jedno, jestli brankář soupeře dává pozor nebo ne.

Sestava: Matěj Špička – Michal Benech, Matěj Mareš (K), Jonáš Kelner, Míra Vojč, Olda Stejskal – Honza Kříž, Honza Benech, Filip Lunquist, Matouš Winkler – Filip Seidl, Karel Schwarzrock, Chris Neuschl, Pepa Patera

Branka: Míra Vojč

Více fotografií z utkání naleznete v galerii →

Text: