Starší přípravka – 12.5. 2019 – turnaj Cembrit

20.5. 2019   Starší přípravka Starší přípravka - 12.5. 2019 - turnaj Cembrit

V neděli 12.5.2019 jsme se sešli na domácím turnaji téměř kompletní. S díky jsme uvítali vstřícnost trenérů ostatních týmů, kteří nebyli proti, abychom na turnaji postavili navíc jeden nesoutěžní tým. Původní plán, vzít všech patnáct členů starší přípravky a doplnit třemi borci z mladší přípravky, nevyšel. Kuba má z intenzivního domácí tréninku nohu v sádře a jeden Maty využívá ředitelského volna k návštěvě příbuzenstva. Ve vodách mladší přípravky taky nejsme příliš úspěšní, druhý Maty pro změnu střílí místo do míče do terčů na biatlonu, tak alespoň že ten nejmladší Maty může. Jeden na střídání do týmu je málo, takže doplňujeme se souhlasem soupeřů nesoutěžní tým o posily z mladších žáků – Pepu a Michala. Náš dosavadní zisk 6 bodů za dvě výhry z patnácti utkání dával tušit, že především zápasy rezervního týmu budou o získávání zkušeností a jakýkoli bodový zisk bude něco navíc. Jak si povede A tým, který se pokusili trenéři na každý zápas doplnit o některého hráče druhého týmu, bylo otázkou, na jejíž zodpovězení si fanoušci museli ještě chvilku počkat.

Do prvního zápasu proti Zdicím vlétl A tým s řádným nadšením a odměnou mu záhy byla vedoucí branka Martina P., kterého našel perfektní nahrávkou Honza. Druhý gól v síti soupeře zajistil po samostatné akci Beny. Brzké vedení o dva góly nás naštěstí neukolébalo. Csaplárova past nás s tímto soupeřem chytila hned na prvním turnaji, tak už jsme podruhé dobře rozehraný zápas nechtěli ztratit. 🙂 Povedlo se to díky dobré práci celého týmu a zejména Matoušovi v brance. Ten po zbytek utkání doslova čaroval a za svá záda pustil pouze jednu nechytatelnou střelu. Se všemi dalšími pokusy dobře hrajícího soupeře si s přehledem poradil, a tak jsme mohli slavit první vítězství proti tomuto soupeři.

V druhém zápasu proti Královu Dvoru nás čekal snad ještě kvalitnější soupeř a od začátku jsme byli pod tlakem. Matouš čaroval dál a dlouho držel šance na dobrý výsledek. Do zakončení jsme se dostávali pouze výjimečně. Když už ale, tak to stálo za to. Tonda dobře mířenou střelou orazítkoval tyčku, odražený míč poslal nechytatelně Honza do břevna a dorážka z Martinovi hlavičky jen těsně minula branku. V tomto zápase byly začarované obě branky. I přes několik dalších šancí na obou stranách skončilo utkání na tuto kategorii málo častým výsledkem.

Na pozitivní vlně jsme se vezli dál i v začátku utkání s Loděnicemi. Prostřídali jsme gólmany, Matouš šel do útoku a Adam mezi tyče. Vedení nám zajistil Pospi a na rozdíl dvou branek zvyšoval Honza. Soupeř ale nesložil zbraně a my mu svým nedůrazem při bránění umožnili vstřelit kontaktní gól. Aby toho nebylo málo, za chvíli bylo vyrovnáno. Nedůraz v obranné hře celého týmu pokračoval a po nešťastných tečích jsme dokonce prohrávali o 2 branky my. Na rozdíl jednoho gólu ještě upravil Honza, ale víc už se nám nepodařilo.

Poslední soutěžní zápas nás čekal proti Sokolu. Opět s Matoušem v bráně a Adamem v obraně se nám dařilo bránit útoky soupeře lépe, takže výsledkem byla další čisté konto našeho brankáře. Jelikož se dařilo i útočné manévry dovést do úspěšného konce, tak jsme po dvou gólech Benyho mohli slavit vítězství.

Na Loděnice, které byly prvním soupeřem našeho rezervního týmu, jsme nastoupili s Jirkou Sch. v brance. Podařilo se nám několik povedených akcí a jedna z nich skončila i zaslouženým gólem v podání Tondy. Soupeři se v zakončení dařilo o trochu více, takže konečný stav utkání byl 1:5.

Proti Sokolíkům šel do branky Matthias a i díky kvalitní obranné hře celého týmu se mu podařilo udržet úspěšnost svých zákroků v tomto zápase na 100%. Z několika našich šancí se tentokrát žádná neujala, a tak jsme krátce po sobě byli svědky druhého bezgólového zápasu.

S týmem Zdic jsme byli střelecky úspěšní hned dvakrát. Znovu se zapsal mezi střelce Tonda a jednu branku přidal Michal. Soupeř naše chyby v obranné hře trestal s rutinou a klidem v zakončení, což nám stále ještě chybí trochu víc. Dokonce jsme čelili i pokutovému kopu, takže se nebylo čemu divit, když na konci zápasu byl stav 2:6.

I na zápas s Královým Dvorem zůstal v brance Matthias a proti nejlepšímu týmu skupiny se musel hodně ohánět. Vstřelit branku tomuto soupeři se nám podařilo během jara dosud pouze jednou a ani tentokrát jsme střeleckou smůlu neprotrhli. Naopak sedm kousků v naší síti znamenalo jasné vítězství soupeře.

Na závěr se oba naše týmy utkaly spolu a v přátelském duchu skončil „hurá fotbal“ přesvědčivým vítězstvím soutěžního družstva.

Děkujeme trenérům mladší přípravky Petrovi a Lubošovi, kteří nám celý turnaj odřídili a Romanovi, který vše pečlivě zapsal. I přes jednu porážku a remízu skončil náš A tým na tomto turnaji prvním místě a i nesoutěžní tým se v těžké konkurenci neztratil a neskončil bez bodu. A hlavně si všichni zahráli dost a dost a to byl náš hlavní cíl. Berounským kabrňákům zdar! 🙂

 

Výsledky:

Cembrit A – Zdice 2:1 (Paty, Beny)

Cembrit A – FK Králův Dvůr 0:0

Cembrit A – Loděnice 3:4 (Pospi, Beny 2x)

Cembrit A – Sokol Králův Dvůr 2:0 (Beny 2x)

 

Cembrit B – Loděnice 1:5 (Tonda)

Cembrit B – Sokol Králův Dvůr 0:0

Cembrit B – Zdice 2:6 (Tonda, Michal)

Cembrit B – FK Králův Dvůr 0:7

 

Sestava:

Matouš Winkler (3xB), Adam Suchitra (1xB), Martin Patera (K), Honza Benech, Tadeáš Hirsch, Maty Pospíšil, Maty Adamec, Jirka Schneider, Jirka Jakubíček, Martin Dřevěný, Tonda Vevera, Šimon Kelner, Matthias Ulrych, Lukáš Dočkal

 

Text: JiP, Foto: DuB