Mladší žáci – turnaj Kába Cup

22.5. 2019   Mladší žáci Mladší žáci - turnaj Kába Cup

Pro zpestření jsme se přihlásili na turnaj KÁBA CUP. Jedná se o turnaj pro mužstva mladších žáků hrající max. okresní přebor. Termín konání – úterý dopoledne – se nejvíce líbil klukům. Když mohou hrát místo školy fotbal, tak jsou vždy nadšení.

Tento kvalifikační turnaj byl ve Lhotě u Žiliny, blízko Unhoště. V zapadlé vísce mají areál, který by jim mohlo závidět nejedno okresní mužstvo. Zdejší klub finančně podporuje Viktor Kolář (manažer např. Petra Čecha) a je vidět, že to dělá dobře.

 

Na turnaji jsme sehráli 4 zápasy (2x 12 minut) s těmito výsledky:

TJ Roztoky – Cembrit 4:1 (Chris)
Cembrit – Lhota 1:7 (Matěj Š – penalta)
FK Králův Dvůr – Cembrit 6:1 (Chris)
Cembrit – Unhošť 0:9

Výsledkově žádná sláva. Nejvíc mne mrzí poslední zápas proti Unhošti, pozdějšímu vítězi celého turnaje. Omluvou snad může být, že jsme dohrávali na morál. Kdo ještě mohl hrát, byl na place. Ostatní odstoupili pro zranění nebo byli vyčerpaní. Soupeři byli fyzicky zdatnější a měli postavy, že jen Karel mohl konkurovat. Převážně se jednalo o hráče o rok starší než drtivá většina našeho týmu.

Jsem rád, že se nám podařilo 3 skórovat, což se některým týmům nepodařilo za celý turnaj. Po dlouhé době jsme proměnili penaltu, úspěšným střelcem byl Matěj Š. Proměnil, tak bude kopat i další. K zamyšlení je i to, kolik hráčů nemohlo nastoupit k poslednímu zápasu. Chybí nám fyzická kondice a na tom musíme zapracovat.

Turnaj byl určitě zajímavou příležitostí poměřit se s týmy mimo náš okres. Příští rok bychom chtěli hrát zase. A prezentovat se lepším výkonem. Hráli jsme super fotbal 5 minut před koncem druhého zápasu – a to je opravdu málo.

Sestava: Matěj Špička – Matěj Mareš, Michal Benech, Jonáš Kelner (K) Míra Vojč – Filip Viking Lundquist, Honza Benech, Honza Kříž, Matouš Winkler – Pepa Patera, Karel Schwarzrock, Filips Seidl, Chris Neuschl

Text: