Neumětely – Cembrit Beroun 2:2 (0:1)

28.5. 2019   A tým Neumětely - Cembrit Beroun 2:2 (0:1)

Zajímavý souboj do poslední minuty. I když Šemíci měli více ze hry nakonec asi zasloužená dělba bodů. Od začátku jsme preferovali opatrnou, zataženou hru pouze s jediným útočníkem. Petr Dřevěný, který nastoupil po dlouhých šesti sezonách (dříve Svatá).

Ve 28. min. po pěkné akci R. Spousty se ocitl osamocený Bláha v pokutovém území, ale z 9m překopl branku. Ve 40. min. vybojoval Dřevěný přímý kop. Větrovec poslal nadýchaný centr do vápna, na který si naskočil Helebrant a hlavou nás poslal do vedení – 0:1. Ve 42. min. po rychlém úniku Dřevěného, Větrovec z hranice vápna těsně minul šibenici domácí branky. Po změně stran na branku „z kopce“ domácí vyvinuli větší tlak.

Ve 48. min. domácí využili nedůsledný odkop našich zadáků a Hejduk z 18m střelou k tyči vyrovnal na 1:1. Po chvíli trestný kop z ideální vzdálenosti 17m poslal Šťastný pouze doprostřed branky. V 52. min. Větrovec přenesl míč na opačné křídlo, Dřevěný obešel obránce a z úhlu v malém vápně propálil brankáře – 1:2. O chvíli později J. Šebek zakončoval z 18m jen těsně vedle naší branky. Naše obrana stále odolávala tlaku domácích. V 60. min z hranice šestnáctky Laštovička z přímého kopu přestřelil naší branku. V 62. min. mohl David navýšit naše vedení, ale z ojedinělého brejku očí do očí vyběhnuvšímu brankáři Havlínovi zakončil těsně vedle. V 76. min. po faulu, nefaulu dostalo domácí mužstvo možnost zahrát trestný kop z 16m a Košťálek střelou k tyči vyrovnal na konečných 2:2.

Sestava: Grygar – Veselý, Malý, Šťastný, Novotný M. – Beňo, Helebrant, Klier (79. Krumholz), Větrovec, Uksa – Dřevěný (54. David)

Branky: 40. Helebrant, 52. Dřevěný

Rozhodčí: Šnajdr – Plecitý, Franc

Diváků: 60

Více fotografií z utkání naleznete v galerii →

Text: IS/MK Foto: Pavel Jonáš