Starší přípravka – 18.5. 2019 – turnaj Králův Dvůr

30.5. 2019   Starší přípravka Starší přípravka - 18.5. 2019 - turnaj Králův Dvůr

V sobotu 18.5.2019 odpoledne byl výkop posledního soutěžního turnaje starší přípravky pro jaro, tentokrát v Králově Dvoře. Konečně jsme se opět dočkali teplot přesahující 20°C, a tak se dal očekávat pěkný, kombinační fotbálek.

CEMBRIT : KRÁLŮV DVŮR „A“ 0:4

našim prvním soupeřem byl domácí tým Králova Dvora. Do brány jsme proti němu nominovali Matouše. Díky jeho skvělým zákrokům a čtení hry jsme neobdrželi více branek. My jsme si za celý zápas dokázali vytvořit několik šancí, které volali po gólu, ale nedokázali jsme je dotáhnout úspěšně do konce.

CEMBRIT : SOKOL KR. DVŮR 1:2

na soupeře ze Sokola Kr. Dvůr jsme do branky postavili Matyáše Adamce a Matouše poslali do útoku. Skoro celý zápas jsme vedli 1:0, kdy Honza zachytil odkopnutý míč od brankáře ze Sokola a jeho chybný výkop potrestal našim vedoucím gólem. Od té doby se ale na naši branku valil jeden útok za druhým a my hrozili jen ojediněle z brejků. Při vyrovnání jsme měli velikou smůlu, kdy Matyáš Ad. vyrazil nešťastně střelu soupeře do našeho obránce a od něj se míč odrazil do naší branky. Výhru jsme pak darovali soupeři v úplném závěru, kdy při jednom souboji před naší brankou, náš hráč přestal hrát (protože ho to bolelo), a tak najednou bylo na naše obránce více útočících hráčů a ty svoji převahu zakončili rozdílovým gólem.

CEMBRIT : ZDICE „A“ 2:3

před naším třetím zápasem jsme měli jednozápasové volno, a tak jsme si mohli povědět, co děláme dobře a na čem musíme zapracovat. Proti Zdicím zůstal v bráně Matyáš Ad. Bohužel se nám nepodařilo ubránit hned první roh soupeře a ten šel gólem hlavou do vedení. Za chvíli už soupeř vedl o 2 branky. Snížit na rozdíl jednoho gólu se podařilo Matoušovi, když ho ke skórování vybídl Honza svojí nahrávkou před bránu soupeře. Pak nám ale soupeř opět odskočil o dvě branky. Poslední slovo měl Beny, když se mu podařilo snížit na 2:3 a zažehnout tak jiskřičku naděje na vyrovnání. To se nám ale bohužel už nepovedlo.

CEMBRIT : LODĚNICE 4:1

v posledním zápase nás čekal soupeř, který nás v posledních 3 turnajích vždy porazil. Do brány jsme proti němu postavili Adama. Začátek zápasu se skvěle vydařil především Patymu, který dvěma góly zařídil naše vedení. Na první gól mu skvěle nahrál Honza a na druhý neméně pěkně Šimon. Pak se podařilo soupeři snížit na rozdíl jedné branky. O dvě branky jsme soupeři odskočili díky střele Benyho, který vymetl brankáři jeho pomyslnou šibenici. Na konečných 4:1 upravil Matouš, když mu opět nahrával Honza.

Škoda, že teprve před posledním zápasem přišli trenéři na to, jak přimět kluky k většímu pohybu a aktivitě na hřišti. Stačilo se zmínit o možnosti úterního tréninku v podobě běhu do Srbska a zpátky v případě, když nevyhrajou a bylo vymalováno… 🙂

Celkově jsme ze všech 5 turnajích skončili na 4.místě, tedy první z nepostupujících do finálové skupiny.

Výsledky:

Cembrit – FK Králův Dvůr 0:4

Cembrit – Sokol Králův Dvůr 1:2 (Beny)

Cembrit – Zdice 2:3 (Winky, Beny)

Cembrit – Loděnice 4:1 (Paty 2x, Beny, Winky)

Sestava:

Matyáš Adamec (2xB), Adam Suchitra (1xB), Matouš Winkler (1xB), Martin Patera (K), Honza Benech, Tadeáš Hirsch, Jirka Schneider, Jirka Jakubíček, Martin Dřevěný, Šimon Kelner, Matyáš Fára

Že se nejspíš nebude jednat o poslední soutěžní turnaj sezóny jsme se dozvěděli těsně před uzávěrkou vydání této reportáže. Zdice se v určeném termínu finálového turnaje budou nacházet na mezinárodním turnaji v Německu a přeložení na jiný termín se nepodařilo domluvit. Proto je pravděpodobné, že jejich dva týmy, které měly postoupit, se turnaje bohužel nezúčastní. Pokud by se tedy nic nezměnilo, tak se uvidíme v neděli 9.6. od 9 hodin v Hostomicích na turnaji o celkového vítěze starší přípravky okresu Beroun pro sezónu 2018/2019. Berounským kabrňákům nazdar!

Text: JSch, JiP, Foto: DuB