Mladší přípravka je třetí na okrese – 8.6. 2019 – finálový turnaj v Lochovicích

10.6. 2019   Mladší přípravka Mladší přípravka je třetí na okrese – 8.6. 2019 – finálový turnaj v Lochovicích

Finálový turnaj mladší přípravky pořádaly Lochovice. Na tento turnaj se probojovalo 6 nejlepších týmů. Z naší berounské skupiny Králův Dvůr A, SK Cembrit a Chodouň/Libomyšl a z hořovické skupiny Lochovice A, Felbabka a Neumětely.

My jsme se sešli v nejsilnější sestavě a jen zranění achilovky od druhého zápasu limitovalo Matyho v běhu a pomohl nám tedy vyřešit rébus, koho postavit do brány.

Zahájili jsme zápasem s Neumětely. Tým měl zřejmě velkou absenci a tak kromě jednoho většího kluka, měl samé malé. Nicméně srdnatě bojovali a my hráli ospale a neproduktivně. Sice jsme vyhráli 3:0, ale s předvedenou hrou jsme spokojeni nebyli.

Zápas proti suverénovi hořovické skupiny Lochovicím začal v bráně Vašík. Zápas jsme začali nedůrazně a ospale a brzy jsme prohrávali 2:0. Navíc Maty nemohl běhat kvůli bolestem achilovky. V bráně se tedy prohodil Maty s Vašíkem, kluky jsme namotivovali a začali jsme hrát, co umíme. Vašík snížil na rozdíl gólu a následně trefil svou první tyč. V této fázi zápasu jsme měli navrch a 2 minuty před koncem Vašík trefil druhou tyč a z následného protiútoku soupeř rozhodl o naší prohře 1:3.

Po pauze nás čekal tým Felbabky. Po úvodních pološancích soupeře jsme se chopili taktovky a byla to hra na jednu bránu – šli jsme pohodlně do vedení 3:0, měli spoustu dalších šancí a trefili další 3 tyče. Po gólu soupeře jsme zase odskočili na 4:1. Potom však kluci rezignovali na hru v obraně, a trestuhodně jsme si nechali dát góla a další 2 jsme si dali sami, když jsme pozdě hasili situace, kde jsme měli být. Poslední gól jsme si dali 10 vteřin před koncem. Po výsledku 4:4 byli kluci zlomení a dalo hodně práce je motivovat do dalšího zápasu.

Tam nás čekal tým Chodouně, se kterým jsme sváděli souboje celé jaro. Zápasy to byly vyrovnané, ale poslední dobou s naší převahou. Zápas jsme však začali, jak jsme skončili ten poslední. Po dvou vysokých střelách jsme prohrávali po minutě 0:2. Nic jsme však nevzdali. Bojovali jsme a přes další 3 trefené tyče srovnali vývoj zápasu. O vítězství 4:3 jsme rozhodli gólem v poslední minutě. Musím pochválit Chodouň, že přestože byla oslabena a bez svého stabilního brankáře, odehráli proti nám nejlepší zápas za poslední měsíc.

V euforii z otočeného zápasu jsme vlítli na našeho poslední soupeře – Králův Dvůr. Známe se z podzimu i z jara. Během jara jsme tým složený z kluků 2010 porazili jen jednou a jednou jsme remizovali. Jinak byli Cábelíci lepším týmem. Navíc byli jediní, kteří v turnaji zatím neprohráli (jen remizovali s Felbabkou) a potřebovali nás porazit, aby byli mistři okresu. Za námi stálo celé domácí publikum, které nás hnalo kupředu. Od začátku jsme diktovali tempo zápasu a soupeř nás i možná podcenil. Pospi s Vaškem svými rychlými útoky zvládli překonat obranu soupeře a jejich střely končily jako po celý turnaj na tyčkách. Do vedení šel tak soupeř. My se však nevzdali a Vašík srovnal po hezké akci. Na konci jsme šahali i po vítězství, ale nebylo nám souzeno. Remíza byla spravedlivá, spustila radost v domácích řadách a určila tak pořadí letošního přeboru mladší přípravky.

  1. Lochovice
  2. Králův Dvůr
  3. Cembrit
  4. Felbabka
  5. Chodouň/Libomyšl
  6. Neumětely

O konečném pořadí rozhodovali maličkosti, zápasy byly vyrovnané a kdyby turnaj probíhal znovu, jistě by bylo pořadí jiné. Z našeho pohledu je naprosto spravedlivé, že Cábelíci skončili před námi. Za výkony v celé sezóně si to zasloužili! Lochovice mají vynikající tým, složený z hráčů především ročníku 2011 a je veliká škoda, že do příští sezóny již tento tým nenastoupí. Pochvala za předvedený výkon patří i klukům a holkám z Felbabky a Chodouně. Neumětely s mladším týmem také příkladně bojovali.

Z našeho týmu odejdou před příští sezónou do starší přípravky jenom dvě opory – oba Matyášové. Zbytek týmu zůstává a uvidíme, jak si povede ?

Za celou sezónu velká pochvala všem klukům (a holce) – v průběhu jara jsme se zlepšovali a fotbal to byl hezčí a hezčí. Pochvala i všem rodičům, kteří nás podporovali a zvládli přizpůsobit rodinný program potřebám týmu. A ten kotel, co udělali v Lochovicích ….

Sestava: Maty S. (B), Pospi, Vašek, Kuba, Ondra, Honza, Gábina, Štěpa

Trenéři: Jirka R. a Luboš

Text a foto: LM