Broumy – Cembrit Beroun 2:2 (1:0)

11.6. 2019   A tým Broumy - Cembrit Beroun 2:2 (1:0)

Ve 30° vedru oba týmy předváděly spíše pěší fotbal. Osmdesát minut to byl spíše přátelák, ale poté to byl boj o každý metr hřiště. Bohužel až dost vyhecovaný s několika tvrdými zákroky, žlutými i červenými kartami na obou stranách.

Většina 1. poločasu se odehrála na polovině Broum, ale od nán byla hra neúčelná a bez zakončení. Ve 20. min. vymyslel Beňo uličku pro Palusku, brankář se štěstím však jeho slabé zakončení vychytal nohou. Opět se naplnilo fotbalové pravidlo, nedáš -dostaneš. Z rychlého protiútoku hostující obrana propadla, Spousta chytře obešel obránce a zasunul k bližší tyči – 1:0. Ve 38. min. to mohlo být 2:0, Choc ze 7m propálil brankáře, ale na brankové čáře jej nahradil obránce M. Novotný a tak zůstalo skóre 1:0.

Po změně stran pokračoval náš územní tlak,ale výsledkem byla jen série rohových kopů. Při jednom z nich v 50. min. Paluska našel hlavičkujícího Hampla, ten trefil jen tyč. V 68. min. zahrával Malý trestný kop z 19m, propálil zeď, avšak výtečný zákrok vytáhl brankář Šmejkal a vytěsnil na roh. V 71. min. přišel nedovolený zákrok Sučeka v pokutovém území na Palusku, nařízenou penaltu proměnil Malý – 1:1. V 77. min. dostal příležitost provést trestný kop z 25m Vydra, přesnou bombou trefil přesně k tyči – 1:2. V 80. min. nastoupil hostující Schýbal a hned během 3 vteřin potvrdil, proč má přezdívku „Bruska“. V 83. min. padesátiletý jubilant Mácha opustil předčasně arénu, když udeřil v přerušené hře soupeře. V 85. min. jej následoval do kabin i hostující Paluska po druhé žluté kartě. V 93. min. dostal Spousta dárek v podobě přímého kopu z 18m a mistrně jej využil – 2:2.

Sestava: Grygar – Novotný M., Celina, Šťastný, Uksa (51. Patera) – Paluska, Malý, Beňo, Vydra – Hampl (80. Schýbal), Helebrant (58. David)

Branky: 73. Malý (pen.), 77. Vydra

Rozhodčí: Knotek – Bidšovský, Veverka

Diváků: 110

Více fotografií z utkání naleznete v galerii →

Text: IS/JK Foto: Pavel Jonáš