Cembrit Beroun – Karlštejn 2:1 (1:0)

21.8. 2019   A tým Cembrit Beroun - Karlštejn 2:1 (1:0)

Tak nám začal nový ročník Okresního přeboru. V prvním utkání jsme přivítali celek Karlštejna, který výrazně doplnil kádr. Zápas rozdílných poločasů. Mohli jsme vést do půle 3:0 a byl by klid, ale bohužel jsme vstřelili jen jeden gól. Po přestávce jsme vyklidili útočnou polovinu a soupeř byl lepším týmem, načež se mu podařilo vyrovnat. Po té jsme ožili a opět se tlačili dopředu. První výhru jsme tak doslova vybojovali.

Museli jsme řešit nečekanou situaci, když si při rozcvičování natáhl sval nový hráč Lukáš Nápravník. Soupeří se vrátilo několik hráčů, kteří v Karlštejně již dříve působili. Duel začal dost opatrně, blíže k úspěchu byli hosté, když hlavička Červeného zblízka skončila v náručí brankáře Ilka. V 10. min. nás zachránil od obdržené branky Ilko pádem pod nohy pronikajícího Zajíce. Pak jsme již převzali iniciativu a byli po většinu poločasu lepším týmem. Po rohu dobře hlavičkoval Helebrant, ale na brankové čáře míč vykopl Machulka. V 15. min. po dalším rohovém kopu vznikl v šestnáctce hostů závar a Landa z hranice penalty přesnou střelou nekompromisně vymetl šibenici – 1:0. Po dalších dvou centrech do vápna od Martina Vydry chyběly k dalšímu gólu jen centimetry a to nejdříve D. Novotnému a poté Paluskovi. Ve 31. min. po pěkné akci D. Novotného zakončoval nepřesně David v pokutovém území. Z další akce jsme se již radovali, bohužel jen chvíli, jelikož Novotného branka po pěkné křídelní akci a centru nebyla uznána pro ofsajd. V závěru poločasu po rohu mířil zblízka do sítě Helebrant, ale z brankové čáry opět odvracel míč obránce. Ve 44. min. mohli hosté skórovat do šatny, když po rohu neobsazený Šaman ze 7m zakončil, ale u tyče odvrátil jistý gól Veselý.

Po změně stran úroveň hry zcela opadla. Prostřídání hráčů zlepšení nepřineslo. My jsme se zatáhli a uchýlili se jen k odkopávání dlouhých balónů. V 60. min., do té doby v solidní obraně, vznikla díra a Puchar z 8m zakončil vedle. V 69. min. pak přišel logický trest po zahraném rohovém kopu, když obrana opakovaně neodkopla míč do bezpečí a z brankové čáry jej dorazil do sítě nekompromisně Červený – 1:1. Opět jsme začali hrát naši hru a vyústěním naší snahy byla 76. min., kdy Paluska nevypustil souboj ve vápně a obránce jej podrazil. Penaltu musel ještě posvětit pomezní rozhodčí. K exekuci se postavil kapitán Jan Malý a trefil se přesně k tyči – 2:1. Důležitými zákroky v závěrečném náporu Karlštejna nás podržel brankář Ilko. Všechny fanoušky asi nejvíce potěšil návrat Zdeňka Nápravníka po vleklém zranění.

Sestava: Ilko – Veselý, Malý, Vydra, Landa – Beňo R., Helebrant (91. Klier), Nápravník Z., Novotný D. – Paluska (84. Beňo M.), David (63. Novotný M.)

Branky: 15. Landa, 76. Malý z PK

Rozhodčí: Špicl – Závora, Pos

Diváků: 120

Více fotografií z utkání naleznete v galerii →

Text: IS/JK/OU Foto: Pavel Jonáš