Cembrit Beroun – Tetín 5:1 (2:1)

26.8. 2019   A tým Cembrit Beroun - Tetín 5:1 (2:1)

Derby týmů od Berounky přilákalo solidní návštěvu a k vidění byl zajímavý průběh. Výsledek sice vypadá jasně, ale ještě patnáct minut před koncem nebylo zdaleka rozhodnuto, jelikož Tetín i v deseti hráčích byl velmi nepříjemným soupeřem i přes to, že hostující brankář Šafránek musel již ve 39. minutě po červené kartě předčasně pod sprchy.

Ve 3. minutě prudký centr Z. Nápravníka zakončil zblízka D. Novotný kolenem do brankáře a od něj zpět míč odrazil do kolena útočníka a následně do sítě – 1:0. Chvíli na to centr D. Novotného hlavičkoval Sládek ze 4 metrů těsně mimo. V 16. minutě po našem rohu hlavičkoval Helebrant nad branku. Vzápětí přišel únik Sládka, jeho zakončení z brankové čáry odvracel Hrdlička do bezpečí. Povedlo se nám soupeře zatlačit. Po dalším pěkném centru Z. Nápravníka D. Novotný mířil mimo branku. Ve 30. minutě uvnitř pokutového území v souboji Švejda podrazil Sládka, ale rozhodčí na značku pokutového kopu neukázal. Ve 33. minutě se zrodilo první vážné ohrožení ve prospěch Tetína, neboť Hejna prošel slalomem přes tři protihráče, ale naštěstí překopl branku. Po chvíli v sólu D. Novotný nevyzrál na brankáře Šafránka. Ve 39. minutě postupoval Paluska na brankáře, který vyběhl až za šestnáctku a mimo ni zasáhl míč úmyslně rukou. Bohužel se Paluska při střetu s gólmanem zranil a musel tak odstoupit. Brankář Šafránek spatřil červenou kartu a do svatyně se stáhl útočník Krtek. Ve 43. minutě ideální centr Čížka umístil Helebrant hlavou míč v malém vápně přesně pod víko – 2:0. Ve 44. minutě po neuvěřitelné chybě obrany se dostal k zakončení ze 2 metrů Bláha a snížil na 2:1.

V 52. minutě ze strany postupoval Z. Nápravník sám na hostujícího brankáře, ten ale konečky prstů zabránil skoro jisté brance. Občas Tetín nečekaně více ze hry, využíval hlavně naší nepřesné rozehrávky. Přesto jsme si větší příležitosti vypracovali mi. V 68. minutě doslova „zadrbal“ svůj únik v pokutovém území Sládek. Poté sólo střídajícího Davida z úhlu vychytal Krtek. Teprve v 77. minutě jsme si mohli včetně našich fanoušků oddychnout. Z. Nápravník vybojoval na polovině míč, zatáhl akci a nezištně vybídl Davida ke skórování na 3:1. V 83. minutě dobře z křídelního prostoru pálil Čížek, v malém vápně se míč zamotal Davidovi mezi nohy, který zvolil zakončení patou a navýšil stav utkání na 4:1. Poté se opět vyznamenal náhradní brankář Krtek, když vychytal nájezd M. Beňa. V 86. minutě ale již neměl nárok, když výborný pas Landy dokázal Z. Nápravník z 11 metrů dopravit přes celou branku do sítě – 5:1.

Sestava: Ilko – Beňo R. (74. Novotný M.), Malý, Šťastný, Landa – Nápravník Z., Helebrant (82. Beňo M.), Vydra (73. Halaburda), Novotný D. (68. David) – Paluska (39. Čížek), Sládek

Branky: 3. Novotný D., 43. Helebrant, 77. s 83. David, 86. Nápravník Z.

Rozhodčí: Kareš – Vlachopulos, Franc

Diváků: 150

Více fotografií z utkání naleznete v galerii →

Text: IS/OU Foto: Pavel Jonáš