Cembrit Beroun – Březová 3:1 (1:0)

3.9. 2019   A tým Cembrit Beroun - Březová 3:1 (1:0)

Utkání týmů z opačných pólů tabulky se hrálo ve velkém vedru. Po celé utkání se bojovalo o každý metr hřiště. Březová nás potrápila, naštěstí ale neměla kvalitní koncovku a proto i nadále držíme neporazitelnost.

Rozehrávali jsme se pomalu, soupeř byl na začátku aktivnější, teprve ve 12. min. zakončil David hlavičkou z 8m přes celou branku mimo. Ve 20. min. Nápravníkovu střelu z 20m vyrazil se štěstím brankář Košťálek na roh. Ve 23. min. si přihrávku Beňa zpracoval Vydra a přesnou střelou k tyči nás poslal do vedení – 1:0. Ve 35. min. se prosadil přes našeho obránce Lorenc, ale jeho prudkou střelu k tyči skvělým zákrokem zlikvidoval Ilko. Hostující útočníci nesmyslně třikrát atakovali našeho brankáře Ilka, i když měl míč pod kontrolou. Žluté varování nestačilo a zbytečná agresivita útočníků Březové vrcholila v 37. min. kdy další atak soupeře již náš brankář nevydržel a v přerušené hře se soupeřem vzájemně napadli. Ilko a hostující Sitta tak po zásluze putovali předčasně do sprchy. Pro nás to byla větší komplikace, z pole musel odstoupit M. Novotný a do branky vstoupil nestor Pavel Červený.

Hned po změně stran unikl David a nezištně našel rozběhlého Sládka, hostující brankář proti němu vyběhl až na hranici šestnáctky, ale bohužel Sládek o milimetry minul branku Březové. Ve 49. min. unikl Beňo, na hranici velkého vápna našel přihrávkou nabíhajícího D. Novotného, který přesnou střelou k tyči zvýšil na 2:0. V 65. min. se nadechnul stoper Šťastný k málo vídanému sólu alá Maradona prošel přes celé hřiště až před brankáře, ale jeho parádě chyběla jen lepší koncovka. První náznak útočné snahy Březové se zrodil při dalekonosné střele Dupače, kterou brankář Červený s přehledem vyrazil. V 69. min. unikl po křídle Z. Nápravník obešel kličkou i brankáře, na brankové čáře zachránil již jistý gól Beneš. V 78. min. propálil Hubka z 19m hradbu těl a snížil na 2:1. Následovaly naše tři neuznané góly pro signalizované ofsajdy. Pojistku zařídil Beňo. V 81. min. si ze tří soupeřových obránců udělal slalomové tyčky a pod padajícím brankářem pečetil výsledek na 3:1

Sestava: Ilko – Novotný M. (38. Červený), Vydra, Šťastný, Landa – Beňo, Helebrant, Novotný D., Nápravník Z. – Sládek (85. Uksa), David (69. Beňo M.)

Branky: 23. Vydra, 49. Novotný D., 81. Beňo R.

Rozhodčí: Červenka – Plecitý, Bican

Diváků: 140

Více fotografií z utkání naleznete v galerii →

Text: IS/JK/MK Foto: Pavel Jonáš