Mladší přípravka A – 14.9.2019 – turnaj Loděnice

17.9. 2019   Mladší přípravka Mladší přípravka A - 14.9.2019 - turnaj Loděnice

V sobotu 14.9. začal nový ročník seriálu turnajů mladší přípravky. Cembrit do soutěže přihlásil 2 týmy A tým složený z kluků ročníku 2011, Gábiny a Štěpy 2012. B tým je převážně z kluků 2012.

Pro A tým byla vylosovaná skupina s Českým Lvem A + B, Litní a Loděnicemi. Tedy s týmy, se kterými jsme se potkávali i v loňském sezóně. Pouze u týmu Lva však zůstaly podobné soupisky jako loni. Liteň oslabila odchodem borců 2010 a Loděnice nastoupily s kompletně novým týmem. Nám pro tento turnaj chyběl klíčový muž sestavy Vašek.
Turnaj jsme zahájili proti týmu Loděnic. Loděnice měly za sebou údajně 3 tréninky a bylo to vidět. V až příliš poklidném tempu jsme zvítězili 18:0 a kluky jsme museli brzdit, aby zůstali nohama na zemi. Druhý zápas s ČLU B byl již o poznání těžší. Tým složený z mladších kluků už zahrozil i nějaké akce. Převaha Cembritu byla ale jasná. Výsledkem bylo vítězství 6:2.

Třetí zápas v řadě nás čekal ČLU A. Kvalitní soupeř se zkušenostmi. Soupeř proti nám nasadil útočnou taktiku s osobní obranou na nejlepšího střelce Kubu, kterého vzadu udržel nejlepší hráč zápasu. Ve chvíli, kdy se lámal ke konci zápas, jsme bohužel nedali gól na 3:3 a z následujícího protiútoku a rohu dostali v poslední minutě gól na 2:4. Nutno uznat, že soupeř vyhrál zaslouženě – nebyli jsme se schopni prosadit 2 na 1, ale těšíme se na odvetu za týden, již v plné sestavě. Poslední zápas s Litní byl již opět jasnou záležitostí a vyhráli jsme 9:1, když soupeř skóroval z penalty.

V naší hře se objevovali krásné momenty a kluky i Gabču musím pochválit za přístup. Z nedostatků se poučíme a zapracujeme na nich. Dík patří rodičům za podporu.

Druhé místo na turnaji bylo sice splněnou povinností, ale musíme bohužel vzpomínat na loňskou sezónu (podzim i jaro), kdy téměř všechny zápasy byly vyrovnané a kluky posouvaly dopředu. Nezbývá než v okresním přeboru dát více prostoru i nováčkům a zkušenějším klukům sehnat i jiné turnaje.

Sestava + góly: Vondry (B) 4, Štěpa (B) 6, Kuba 16, Ondra 2, Marek 4, Gábina 2

Text a foto: LM