Mladší žáci – Cembrit Beroun – Sokol Králův Dvůr 5:1 (2:1)

17.9. 2019   Mladší žáci Mladší žáci - Cembrit Beroun - Sokol Králův Dvůr 5:1 (2:1)

V netradičním pondělním odpoledni jsme sehráli odložené utkání z minulého týdne. Soupeřem byl Sokol Králův Dvůr, se kterým se pravidelně utkáváme více či méně úspěšně několik let. Jejich tým prošel značnou obměnou a na dosavadních výsledcích se to muselo projevit.

I našemu týmu se nevyhnuly změny. Po posledním zápase oznámil Křížek, že se hodlá věnovat jiným sportovním aktivitám a fotbal už není jeho prioritou. Oproti tomu se podařilo získat z ČLU Dáňu Matějku. Je to hráč ošlehaný krajskými soutěžemi, ale v tuto chvíli je znát roční pauza. Všichni věříme, že tento malý hendikep brzy dožene.

Naše dosavadní výsledky nás opravňovali k optimismu. Byli jsme přesvědčeni, že si připíšeme další tři body, i když to byl nejsilnější soupeř v rozehrané sezoně. Že papírové předpoklady nic neznamenají, jsme se přesvědčili hned v první minutě. Z nenápadné akce se objevili 2 hráči Sokola před naší bránou a prohrávali jsme 0:1. I v následujících minutách kluci ještě spali a podle toho také vypadala hra. Bylo celkem s podivem, že se z nenápadné akce prosadil Filips. Obyčejnou placírkou k tyči a vůbec nevadilo, že to byl šouráček. Do poločasu Matouš otočil vývoj zápasu v náš prospěch, ale výkon to byl prachbídný.

V druhé půli z první přímočaré akce opět skóroval Filips. To byla kombinace, jakou po hráčích chceme. Uvolnění Vikinga s míčem a následná přihrávka na rozběhnutého Filipse byla balzámem na duši. Následně se prosadil svojí důraznou hrou Dáňa (4:1). Posledním střelcem byl Jirka, který si sám vybojoval míč a překonal brankáře po páté – 5:1. Ačkoli o vítězi bylo rozhodnuto, sokolíci se na můj vkus moc často dostávali do zakončení. Veškeré šance končili v Matějových rukavicích. Včasným vyběhnutím dobře četl hru a často zabránil tomu, aby soupeř snížil.

Jinými slovy s výsledkem spokojenost, s výkonem ne. Světlou výjimkou byl suverénní výkon Kudrnky, který působil jistě a téměř bezchybně plnil svoje úkoly.

Tento ročník nemá tolik kvalitních mužstev jako v minulé sezoně. Zatím jsme nenarazili na silného protivníka a ani další dva nás dostatečně neprověří. V pátek jedeme na Tetín (nováček soutěže) a příští středu hostíme Všeradice „B“. To nám umožní zařadit do sestavy i borce, kteří mají malé zápasové vytížení.

Los soutěže nám naplánoval silnější soupeře až na říjen, kdy se utkáme s týmy FK Králův Dvůr, Všeradice „A“, Loděnice nebo nevyzpytatelná Liteň. Závěr podzimní části teprve ukáže, jak na tom výkonnostně jsme.

Sestava: Matěj Špička – Michal Benech, Adam Suchitra, Tadeáš Kudrnka Hirsch, Míra Vojč, Jonáš Kelner – Filip Viking Lundquist, Chris Neuschl, Dáňa Matějka – Matouš Winkler, Filip(s) Seidl, Jirka Jakubíček

Branky: 2x Filips, Matouš, Dáňa, Jirka

Text: