Mladší žáci – SK Tetín – Cembrit Beroun 0:7 (0:2)

26.9. 2019   Mladší žáci Mladší žáci - SK Tetín - Cembrit Beroun 0:7 (0:2)

V dalším kole jsme podnikli historicky první zájezd v novodobé historii na Tetín. Pro tento rok i tady obnovili mládežnický fotbal a pojali to velkolepě. Nají své zastoupení ve starší i mladší přípravce a pro několik málo starších hráčů přihlásili i soutěž mladších žáků. Tak jim budeme držet palce, aby je počáteční nadšení neopustilo. Z vlastní zkušenosti víme, že první rok je nejhorší – co se výsledků týče. Ale každé odehrané utkání se budou hráči zlepšovat.

I my jsme přizpůsobili sestavu síle soupeře a na tento zápas jsme vzali Kubu, Tondu, Matthiase a Pepu, doma zůstal Míra, Jirka, Adam a Viking. Pro většinu hráčů se jednalo o soutěžní premiéru. Náš předpoklad byl, že soupeři hned od začátku vstřelíme několik gólů a vyzkoušíme kluky na pozicích, kde normálně nehrají.

Něco jsou plány a něco jiného realita. Soupeř se na nás připravil dobře. Elán a nadšení domácích byli pro nás nevídanou překážkou. Tak též hrací plocha nám nevyhovovala. Nejen kvalita trávníku, ale hlavním úskalí byly rozměry hřiště. Na první pohled vypadalo jako pro starší přípravku. Ale splňovalo minimální rozměry dle pravidel, tak bylo vše v pořádku.

Tak tedy tetínští bojovníci nechtěli dát kůži lacino. Za první poločas jsme si vytvořili pouze několik příležitostí, soupeř se ojediněle pokusil o střelbu z dálky. Míč do brány dokázal dotlačit pouze Dáňa. První gól padl po ukázkové (leč ojedinělé) akci, kdy doklepával do poloprázdné brány. Podruhé se prosadil po střele z 20-ti metrů rovnou z výkopu. Stav 0:2 byl pro domácí úspěch, pro nás propadák.

Do druhého poločasu jsme vystřídali v bráně Matěje, který šel do útoku vytvářet tlak na domácí obránce. Do brány si stoupl na 20 minut Matouš a posledních 10 minut byl v bráně i Matthias. Důrazným napadáním jsme si vytvořili tlak a z něj podstatně více šancí. Po třetí se prosadil Dáňa, následovala branka Filipse, pak Matěj proměnil penaltu, následoval gól Jakuba a účet uzavřel Chris. Výsledek zápasu se zastavil na stavu 0:7.

K zamyšlení stojí, proč jsme se nedokázali prosadit víc. První poločas jsme promrhali, ve druhém jsme se snažili získat míč hned po rozehrávce soupeře a z toho si vytvářeli další příležitosti. Klukům nelze upřít snaha, ale nedokázali jsme si poradit s přehuštěným prostorem. Přenesení hry z jedné strana na druhou nám nešlo – jinak by byl výsledek výraznější.

Další věcí, která mne potěšila, byla přítomnost kluků, kteří nebyli nominováni. Při domácích zápasech by to měla být téměř povinnost. Proto bych vyzvedl Míru, který chce vidět, jak si jeho spoluhráči vedou bez ohledu na to, zda je nominován nebo ne.

Sestava: Matěj Špička – Tadeáš Kudrnka Hirsch, Michal Benech (K), Jonáš Kelner – Dáňa Matějka, Chris Neuschl, Matouš Winkler, Tonda Vevera – Filip(s) Seidl, Kuba Kinský, Matthias Ulrych, Pepa Patera

Branky: 3x Dáňa, Filips, Matěj (p), Kuba, Chris

Text: