Starší přípravka – 15.9.2019 – turnaj Chyňava

27.9. 2019   Starší přípravka Starší přípravka - 15.9.2019 - turnaj Chyňava

V neděli 15.9.2019 jsme se sešli s týmem starší přípravky za pěkného počasí babího léta k prvnímu turnaji sezóny 2019/2020 na hřišti na Chyňavě. Po minulé sezóně jsme se s půlkou týmu museli rozloučit, jelikož nám během prázdnin zestárla a již musí nastupovat za mladší žáky. Z mladší přípravky jsme doplnili tým o nové tváře i zkušené hráče a mohli jsme bez bázně a hany vyrazit vstříc novým zápasům. Týdenní soustředění na konci prázdnin absolvovala naprostá většina týmu, tak jsme byli zvědaví, zda bude platit, že štěstí přeje připraveným… V přípravě jsme nepodcenili ani volbu kapitána, kterou na konci soustředění s přehledem vyhrál v tajném hlasování nejmladší člen týmu Pospi. Došlo k vzácné shodě a všichni pro nového kapitána hlasovali na jeden z postů – kapitán či jeho případný náhradník.

V prvním zápasu nás čekal nováček soutěže, tým Vysokého Újezdu. Herní převaha byla sice patrná, ale srdnatě bojující soupeř nám zadarmo nic nedal. Špatně seřízené mušky byly důvodem, že jsme sice pálili tvrdě, ale velmi nepřesně, a tak nejenom dřevěné rakety země-vzduch končily vysoko v oblacích a daleko za brankou. První si mířidla dokázal seřídit Matys a jeho střela šajtlí si o tyčku našla svůj cíl. Druhý gól přidal Beny a tímto gólově chudým výsledkem i zápas skončil.

Druhý zápas nás čekal domácí tým Chyňavy. Maty A., který si v prvním zápasu moc nezachytal, zůstal ještě v brance. Využili jsme hned z počátku své rozehranosti a než se soupeř, který měl první kolo pauzu, dostal do tempa, šli jsme díky Honzovi do vedení. Jedné z našich nepřesností využil protivník ke srovnání skóre, ale to vyrovnané naštěstí příliš dlouho nevydrželo. Svým prvním gólem za starší přípravku se blýsknul Alex. Na pohodových 4:1 navýšil opět Honza a na světě byl první hattrick. Týmový pokladník se již těší na kvalitní fotky, kterými může otec střelce splácet jeho pohledávky… 🙂 Soupeř ještě snížil na rozdíl dvou branek, ale poslední slovo měl kapitán Pospi a uzavřel skóre na konečných 5:2.

Do třetího mače jsme nastoupili s Matysem v brance proti spojenému týmu Hýskova a Chrustenic. Než stihnuli fanoušci našeho týmu z řad rodičů zjistit, že jsme se přesunuli na druhé hřiště a dali si naruby dresy, abychom se se soupeři rozpoznali, už jsme vedli o dvě branky. Přišli tak o zásahy Pospiho a Benyho. Jó, kdo pozdě chodí, sám sobě škodí… 🙂 Následně si mířidla seřídil i Dřívko a bylo to 3:0. Následné snížení soupeře, kdy jsme vyjímečně zcela propadli v obraně a nechali zaútočit tři soupeře na brankáře, nás z rovnováhy nevyvedlo. Pospi, Beny a Alex si udělali ještě jeden zářez na pažbě a tenisové vítězství 6:1 bylo na světě.

Papírově nejsilnější soupeř nás čekal v posledním zápasu turnaje. Papírové předpoklady nelhaly a utkání bylo vyrovnané do poslední chvíle. Sice jsme se góly Pospiho a Dřívka dostali do vedení, soupeř se ale nevzdal a záhy snížil. Znovu o dvě branky to bylo po dalším marném pokusu Patyho vstřelit na tomto turnaji gól. Nejdříve to vypadalo, že soutěží v crossbar challenge, poté co několikrát orazítkoval břevna branek soupeřů. Další jeho pokusy končily buď na tyčkách nebo je zachytil někdo ze soupeřů. Když už se mu konečně podařilo vyhnout se všem těmto nástráhám, trefil neomylně dobře nabíhajícího Pospiho před brankou a od něj se míč už za brankovou čáru dostal. 🙂 Góly padaly i na druhé straně a za chvilku bylo vyrovnáno. Naštěstí zůstal Pospimu čich na góly i na konci zápasu a po jednom z rohů prošla nahrávka až k němu a stačilo nastavit správně nohu. Pod poslední úpravu skóre se podepsal důrazný Honza, když prokličkoval vše, co se dalo a zavěsil.

Do podzimních turnajových bojů jsme tedy vstoupili úspěšně. Předvedená hra už u mnohých připomíná fotbal čím dál tím více. Nejenom útočné kreace drobných rychlonohých štírků, ale i precizní defenzivní práce a rozehrávka urostlejších obránců se musela líbit. 🙂 Kluci si zaslouží pochvalu a skoro všichni hráli na hranici svých možností. Že je pořád na čem pracovat, víme ale všichni moc dobře. Pokud se budeme chtít měřit i s kvalitnějšími soupeři, než které máme letos na podzim ve skupině, bude třeba makat ještě více. Berounským kabrňákům nazdar!

Výsledky:
Cembrit – Vysoký Újezd 2:0 (Maty S., Honza)
Cembrit – Chyňava 5:2 (Honza 3x, Alex, Maty P.)
Cembrit – Hýskov / Chrustenice 6:1 (Beny 2x, Pospi 2x, Dřívko, Malej Viking)
Cembrit – Loděnice 5:3 (Pospi 2x, Dřívko, Beny)

Sestava: Maty Adamec (2xB), Maty Seidl (2xB), Maty Pospíšil (K), Maty Fára, Martin Dřevěný, Martin Patera, Honza Benech, Šimon Kelner, Alex Lundquist

Text: JiP, Foto: DuB