Starší přípravka – 22.9.2019 – turnaj Hýskov

3.10. 2019   Starší přípravka Starší přípravka - 22.9.2019 - turnaj Hýskov

Na náš druhý turnaj starší přípravky jsme vyrazili do Hýskova. Jediná omluvenka dorazila těsně před začátkem turnaje od Alexe, jinak jsme byli kompletní. Na tomto turnaji jsme v brance prostřídali 3 hráče, Matyho Adamce, Matyho Seidla a Jirku Schneidera. Za zmínku také stojí, že se nám podařilo, k veliké radosti týmového pokladníka, na turnaji vstřelit celkem 4 hattricky. 🙂 To je asi náš rekord…

V prvním zápasu nás tentokrát čekal domácí celek a začátek se nám moc nepovedl. Po chybné rozehrávce od branky jsme prohrávali hned od první minuty. Těžko mohl v tu dobu někdo tušit, že to bude na tomto turnaji poslední gól v naší síti… 🙂 Za pár vteřin jsme rozehráli pohlednou kombinaci, kdy Beny rozjel útočnou akci, nahrál na Patyho a ten svojí nahrávkou před bránu našel Pospiho. Pro toho už nebyl problém vyrovnat na 1:1. Souhra této trojice se v tomto zápase povedla takto celkem třikrát a na světě byl první hattrick Pospiho. V zakončení se činili i ostatní hráči. Obrana pracovala bezchybně, a tak výsledkem bylo naše vítězství 7:1.

V následném utkání s Chyňavou jsme vyměnili brankáře Matyho Adamce za Matyho Seidla. Vyvedl se nám začátek a už od 25. vteřiny jsme vedli 1:0, kdy si Honza vybojoval míč a sám zakončil útok gólem. Neuběhla ani druhá minuta a po dobrém náběhu při Patyho rohu Honza navyšoval na 2:0. Obrana úspěšně eliminovala útočné pokusy soupeře a zásobovala útočníky dobrými nahrávkami. A protože ty střelecký apetit z prvního zápasu neopustil, přibývali další góly za zády soupeřova brankáře. Když už se dokázal soupeř dostat do zakončení a všichni očekávali při střele mířící do šibenice gól, vytasil se v brance Matys robinzonádou alá Plánička a gólu zabránil. Poslední slovo měl po nahrávce Jirky Beny, který tak završil svůj hattrick (náš druhý na turnaji) a výsledek zápasu 6:0.

Matys zůstal v brance i proti Loděnicím. Opět nám vyšel neskutečně skvěle začátek, když asi po 10 vteřinách jsme vedli díky Pospimu, kterému neméně skvěle nahrál Honza. Po další spolupráci této dvojice přidal Pospi druhý gól a vedli jsme již 2:0. Tím, že celý tým pracoval tak, jak má, se nám opět podařilo udržet čisté konto a přidat ještě další branky k tomu. Shodou okolností byly všechny s podpisem dvojice, která se podílela na prvních dvou. Poslední gól přidal opět Pospi a vystřílel si svůj druhý hattrick na tomto turnaji (náš třetí).

Do posledního zápasu proti nováčkovi v soutěži jsme do branky postavili Jirku a stáhli sestavu pro lepší střídání na dvě čtyřky. Přestože hráči Újezdu nepatří k favoritům skupiny, tak by svojí snahou, chutí do hry a nadšením z ní mohli být pro mnohé inspirací. Stejně tak jejich trenérský tým, který dokáže pochválit své svěřence za každou povedenou akci. I díky tomu nehrají ve stresu, že se něco nepovede nebo nepovedlo. Dostali se proti nám do dvou velice slibných akcí, které jen díky shodě náhod neskončili gólem. Ležící Jirka před brankou měl velké štěstí, že měl své půlky nasměrované jiným směrem než nejmenovaný hráč domácího týmu ve večerním zápase tentýž den někde nedaleko Hradčan… :-). Větší štěstí v zakončení jsme měli my a v tomto utkání se tří gólů dočkal Maty Adamec a tím se účet „hattrick“ uzavřel na čtyřech za turnaj. Líbila se i snaha týmu dostat na střeleckou listinu i méně časté zakončovatele, kteří se po většinu času věnují více defenzivě. Díky tomu si mohl zakřičet gól i Šimon a uzavřít tak konečné skóre na 7:0.

V ideálním počtu 9 hráčů a v momentálně nejsilnější možné sestavě dopadl tento turnaj na jedničku. Netřeba se ale opakovat, že není čas usnout na vavřínech. O mouchách, které naše hra má, víme a budeme pracovat na jejich odstranění. V porovnání s tím, co jsme předváděli z počátku naší hráčské a trenérské kariéry, se jedná spíše už jen o mušky. Opravdu se na to už dá většinou v klidu koukat a mít z toho radost i legraci… 🙂 Nemůžu nevzpomenout i na fotkách na naše začátky starší přípravky. Před 4 roky jsme absolvovali jeden z prvních turnajů v naší krátké historii na hýskovském hřišti. Dokonce se ho účastnili i tři hráči dnešní vítězné sestavy, v tu dobu věkově patřící do předpřípravky. Tehdy se kapitán Beny ještě ani neuměl podepsat, jelikož navštěvoval školu teprve krátce a dostali jsme od každého klepec. Důležité ale je, se nevzdávat a nenechat se zlomit prvními nezdary. Žádný učený z nebe nespadl… 🙂  Berounským kabrňákům nazdar!

Výsledky:

Cembrit – Hýskov / Chrustenice 7:1 (Pospi 3x, Beny 2x, Paty, Matys)

Cembrit – Chyňava 6:0 (Beny 3x, Pospi 2x, Paty)

Cembrit – Loděnice 5:0 (Pospi 3x, Beny 2x)

Cembrit – Vysoký Újezd 7:0 (Maty A. 3x, Beny 2x, Pospi, Šíma)

Sestava:

Maty Adamec (1xB), Maty Seidl (2xB), Jirka Schneider, Maty Pospíšil (K), Maty Fára, Martin Dřevěný, Martin Patera, Honza Benech, Šimon Kelner

 

 

 

Text: JiP, JSch Foto: DuB