Starší přípravka – 29.9.2019 – turnaj Loděnice

6.10. 2019   Starší přípravka Starší přípravka - 29.9.2019 - turnaj Loděnice

V neděli 29.9. 2019 nás čekal třetí podzimní turnaj v Loděnicích. Tentokrát jsme vzali všechny aktuálně registrované hráče, takže obvyklý maximální počet dvě pětky a brankář. Brankářům z předchozího kola Jirkovi a ani Matymu Adamcovi se tentokrát do branky nechtělo, takže tento post zůstal na Matyho Seidla. Aby si zahrál i v poli, rozhodl se mu na poslední dva zápasy vypomoci kovaný obránce Maty Fára a odchytal je s přehledem zkušeného brankáře. Na nejmladšího Matyho zbyla kapitánská páska a povinnost losu a šlo se na věc… 🙂

Na našem výkonu v prvním zápasu proti domácímu týmu bylo od začátku znát, že jsme první kolo stáli a soupeř byl rozehřátý ze zápasu s Chyňavou. Sice jsme soupeře ze začátku přišpendlili před vlastní branku, ale do vedení se dostali domácí, kteří hned z první akce skórovali. Vyrovnat se nám ale podařilo celkem záhy, kdy Honza posunul míč před branku Jirkovi a ten svojí bojovností procpal míč až do soupeřovi branky. Je vidět, že má hru tohoto soupeře nastudovanou nejlépe z týmu, díky hodinám tělocviku na místní základce… 🙂 Pak se na několik minut hra vyrovnala a přelévala se ze strany na stranu. V polovině zápasu zachytil Paty rozehrávku od brankáře Loděnic a jeho chybičku potrestal naším vedoucím gólem. Poslední gól jsme přidali díky Benymu, kdy začal s míčem kroužit před soupeřovou brankou tak dlouho, dokud se mu ho nepodařilo dostat do sítě.

Proti Hýskovu a Chrustenicím jsme hned v úvodu zachytili míč při soupeřově rozehrávce a od 7. vteřiny jsme díky Pospimu vedli 1:0. Po malé domu soupeře jsme měli možnost nepřímého kopu, který kluci sehráli na jedničku a Dřívko uklízel do prázdné branky. Abychom předešli možnosti rozboru naší hry u videa v podání budoucích soupeřů, rozhodli jsme se zatím tento gól nezasílat do novácké sportovní rubriky „Borec na konec“… 🙂 Pokud by měl někdo z věrných fans zájem o zhlédnutí, tak se může přihlásit v naší redakci. Rychlé vedení nás asi uchlácholilo a začali jsme hrát, jak se říká, na půl plynu. Netrvalo dlouho a soupeř nás potrestal a snížil tak na 2:1.  Naštěstí jsme dokázali ještě skórovat po chvilce z rohu, který rozehrál Paty na nabíhajícího Pospiho a ten už míč uklidil do soupeřovi branky. Poslední slovo ovšem patřilo ještě soupeři, který v poslední minutě vykřesal naději a snížil na 3:2. Po chvíli už byl ale zápas ukončen.

S Vysokým Újezdem jsme se do vedení dostali už v první minutě díky Pospimu. Další gól jsme přidali po rozehrávce nepřímého kopu před soupeřovou brankou. Tentokrát se k míči postavil Jirka a nahrávkou vyzval Šimona ke skórování. Ten, k radosti své věrné fanynky, která bedlivě sledovala celý turnaj, nabídkou nepohrdl a vedli jsme 2:0.  Další dva góly přidal po nahrávkách od Pospiho svojí slabší nohou Paty. Smršť dalších gólů měl problémy zaznamenávat i s pomocí těsnopisu náš kronikář. Takže ve zkratce: Dřívko po autu. Matys sólo akce. Šíma – brankář – břevno – roh – Jirka na Matyho Adamce – prostřelení všeho, co stálo v cestě. Pak se znova v zápase trefili Matys a Paty. Poslední slovo měl náš benjamínek Jakub Grajcár.

Poslední soupeř na turnaji Chyňava přijel na turnaj s některými novými hráči a bylo znát, že pro vítězství udělají vše. Zápas byl vyhecovaný a pro nestranného fanouška, velmi atraktivní. Z prvního gólu se radoval soupeř, který šel po šesti minutách hry do vedení. Vyrovnat se podařilo Honzovi v době, kdy jsme museli ošetřovat Patyho po šťouchnutí do oka. Po chvíli šel soupeř opět do vedení, ale už za minutu jsme se radovali z vyrovnání opět díky pohotové střele Honzy. Maty Fára v brance nás v následujících minutách několikrát podržel a hlavně díky němu a s pomocí dobré obrany jsme již do konce zápasu neinkasovali. Paradoxně nám k vítězství pomohl i soupeř, protože kvůli ošetřování se nám rozhodily původní pětky. Naše „druhá“ pětka při svém posledním střídání využila nejprve roh od Patyho, na který si výborně naběhl Šimon a div neprotrhl síť. Následně krátce po rozehrávce obral soupeře o míč Paty, prokličkoval, co se dalo a završil svůj únik gólem.

Příští neděli hrajeme turnaj na domácím hřišti. Po dopoledním zápasu „A“ týmu Cembritu proti vedoucímu celku Žebráku budeme doufat rovněž v hojnou účast věrných fans od 14 hodin na Estádio do Maracanã pod mostem… 🙂 Berounským kabrňákům nazdar!

Výsledky:

Cembrit – Loděnice                           3:1 (Jirka, Paty, Beny)

Cembrit – Hýskov / Chrustenice        3:2 (Pospi 2x, Dřívko)

Cembrit – Vysoký Újezd                    10:0 (Paty 3x, Matys 2x, Pospi, Šíma, Dřívko, Maty A., Kuba)

Cembrit – Chyňava                            4:2 (Beny 2x, Šíma, Paty)

Sestava:

Maty Seidl (2xB), Maty Fára (2xB), Maty Pospíšil (K), Maty Adamec, Martin Dřevěný, Martin Patera, Honza Benech, Jirka Schneider, Šimon Kelner, Alex Lundquist, Kuba Grajcár

 

 

 

 

Text: JiP, JSch Foto: DuB