Mladší přípravka – přátelská utkání Cembrit vs Dukla Praha a Viktoria Plzeň

8.10. 2019   Mladší přípravka Mladší přípravka - přátelská utkání Cembrit vs Dukla Praha a Viktoria Plzeň

V prvním týdnu v říjnu dohodli trenéři A týmu mladší přípravky souboje s věhlasnými soupeři. Kvůli marodce i pro zachování herní osy z loňského roku jsme se posílili o Matyho a Pospiho – borce 2010. Všichni kluci i trenéři mají z těchto zápasu nejenom pěkný zážitek, ale hlavně motivaci do další práce.

Nejprve jsme zavítali v úterý 1.10. na pražskou Julisku, ke nás čekal tým Dukly Praha 2011. Aktuálně vedoucí tým Šmicrovy skupiny pražského přeboru mladších přípravek, kde se utkává s týmy jako Bohemians, Viktorie Žižkov nebo Sparta 2012 či Slavia 2012. Zatímco my jsme přijeli s brankářem a dvěmi kompletními čtyřkami, Dukla měla k dispozici 20 kluků, které postupně na nás točila ve třech utkání na 18 minut. Všichni hráči Dukly byli velmi dobře technicky i rychlostně vybavení a nás mohlo jenom těšit, že jsme se jim v zápase vyrovnali. Výsledek sice nebyl hlavním kritériem, spíše šlo o kvalitu předvedené hry a vyzkoušení si různých situací proti silnějšímu soupeři, ale celková prohra po třech utkání 9:11 je spravedlivým vyjádření rozložení sil.

Sestava: Vašek, Kuba, Ondra, Maty, Pospi, Honza, Štěpa, Marek, Max

V pátek 4.10. nás potom v Plzni čekal tým Viktorie 2011. Tentokrát nemohl Ondra, ale po týdenní neschopnosti dorazila Gábina. Hrálo se za velmi nevlídneho počasí v areálu v Luční ulici. Nutno přiznat, že celý tým Viktorie byl ještě o level výše než Dukla. Rychlejší, lepší na míči a hlavně důraznější a tvrdší. Není divu, protože tento tým hraje městský přebor starší přípravky proti klukům 2009 a pokud mají uspět, nic jiného jim nezbývá. První zápas sice byl výsledkem 5:3 shovívavý, potom ale došlo k prohození sestavy u nás, výměně hráčů na Plzeňské straně a následném povození na plzeňském kolotoči. Výsledek ve druhém a třetím utkání jsme nestíhali počítat. Sice jsme nějaké góly dali, ale Plzeňáci mnohem víc. Ukázali nám, že máme prostor zapracovat na všem. Na práci s míčem – vedení, zpracování i přihrávkách, na rychlosti, důrazu a celkovém přehledu nad hrou.

Sestava: Vašek, Kuba, Gábina, Maty, Pospi, Honza, Štěpa, Marek, Max

 

 

Text: LM Foto: Marek Duda