Mladší žáci – AFK Loděnice – Cembrit Beroun 1:2 (0:0)

9.10. 2019   Mladší žáci Mladší žáci - AFK Loděnice - Cembrit Beroun 1:2 (0:0)

K dalšímu utkání nás los soutěže nasměroval do Loděnice. Začalo nám období, kdy se budeme utkávat s mužstvy z nejvyšších příček. Tým Loděnice z minulého roku odešel do starších žáků a jeho místo zaujala loňská starší přípravka.

Přáli jsme si v tomto utkání uspět a potvrdit, že předešlé výsledky nebyly dílem náhody. Naše sestava byla v nejsilnějším možném složení. Obavy jsem měl pouze z hrací plochy. Dva dny intenzivně pršelo a hrozilo, že se hrát vůbec nebude. Naštěstí obavy byly liché.

V prvním dějství se prakticky nic moc neodehrálo. Naši borci měli víc míč na kopačkách. Ale přihrávky do strany nevedly ke gólovým příležitostem a tak šancí jsme měli poskrovnu. Oproti tomu domácí hrozili častěji. Oba brankáři svými jistými zákroky nedovolili, aby se protivník mohl radovat.

Do druhé půle jsme šli s myšlenkou, že zlepšíme pohyb, napadání rozehrávky a víc využijeme naše běžce v útoku. Zlepšení bylo znatelné, ale snaha vycházela naplano. Domácí měli více štěstí. Hráč soupeře prošel prostředkem hřiště až na penaltu a prudkou umístěnou střelou překonal Matěje – 1:0 pro domácí.

Našim hráčům nešla upřít snaha, ale dlouho to k vyrovnání nevedlo. Nějaké slibné náznaky jsme měli, ale vždy chyběl nějaký kousek do mozaiky. Přibližně 10 minut před koncem utkání se ale kouzlo domácího brankáře vytratilo. Dáňa z uctivých 20-ti metrů napřáhl a přes veškerou snahu brankáře skončil míč v síti. A tak začalo utkání od začátku. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, oba týmy chtěli strhnout vítězství na svou stranu. Úroveň zápasu se zvedla na vyšší level. Z diváků se stali fanoušci, kteří neúnavně hnali svoje borce na zteč. V 57.minutě Jonáš zahrával rohový kop. Brankář domácích příliš vyběhl nebo snad podklouzl – kdo ví. Každopádně míč mu vypadl z rukavic a pro Dáňu nebyl problém podruhé v zápase napnout síť. Poslední minuty jsme dohrávali v euforii, i když Loděnice ještě zlobila. Když rozhodčí naposled pískl do píšťalky, kluci se radostí objímali. Ještě podat ruku soupeři a hurá do kabiny na vítězný taneček. To mají kluci natrénované ze soustředění, kdy je pohybově vzdělávaly aerobičky :-).

Díky totálnímu nasazení, velké porci štěstí a podpoře našich fanoušků jsme toto utkání zvládli. Příště nás čeká nejsilnější soupeř – Všeradice „A“.

Sestava: Matěj Špička – Tadeáš Kudrnka Hirsch, Michal Benech, Jonáš Kelner, Adam Suchitra, Míra Vojč – Dáňa Matějka, Chris Neuschl, Filip Viking Lundquist (K) – Filip(s) Seidl, Jirka Jakubíček, Matouš Winkler

Branky: 2x Dáňa

Text: