Starší přípravka – 6.10.2019 – domácí turnaj

11.10. 2019   Starší přípravka Starší přípravka - 6.10.2019 - domácí turnaj

Náš 4. turnaj v pořadí se konal na našem domácím hřišti. Obejít jsme se museli bez našeho největšího hračičky Patyho, kterého skolil zákeřný moribundus. Během turnaje jsme opět v brance vystřídali po delší době 3 svěřence.

Proti Hýskovu a Chrustenicím chytal Maty Fára. Jako kdyby chtěl trenérovi připomenout zážitek z dětství, nechal se zaskočit brankářem soupeře, který vykopl balón přes celé hřiště. Ten dopadl nejprve dva metry před našeho gólmana a pak dva metry za něj, kde už zatřepetal v síti. Téměř jako přes kopírák před více jak čtvrtstoletím se toto událo na Chyňavě, když byli na hřišti oba trenéři a ten menší z nich v brance… Od té doby mi pak přestali říkat Petr Kouba… 🙂 Tentokrát se to ale obešlo bez následků, neboť jsme v té době již vedli o dva góly. Nejprve jsme se dostali do vedení díky Pospimu, který dorážel míč do branky po střele Dřívka. Další gól jsme přidali o minutu později, kdy brankáře hostů prostřelil ze střední vzdálenosti Jirka. Na snížení brankářem soupeře jsme odpověděli povedenou hlavičkou našeho nejlepšího (pokud mě paměť neklame, tak také jediného) střelce gólů hlavou Dřívkem. Poslední branka padla po ťukecu Matyse, Jirky a zakončujícího Pospiho.

Na začátku zápasu s Loděnicemi nic nenasvědčovalo, že bychom mohli poprvé v sezóně prohrát. Do vedení jsme se už dostali po 40. vteřinách, kdy rychlý protiútok zakončil gólem Pospi. Za chvilku ukořistil Pospi rozehrávku mezi hostujícím brankářem a obráncem a jejich nedorozumění potrestal naším dalším gólem. Snížit se soupeři podařilo v polovině zápasu, kdy jsme se nemohli dohodnout, kdo odkopne míč od naší branky. Pak jsme si ještě vytvořili několik slibných příležitostí, které volali po gólech. Především šance Jirky, který 2x trefil vyběhnutého brankáře. Protože platí otřepané „nedáš, dostaneš“, soupeři se podařilo vyrovnat v předposlední minutě. To nás srazilo do kolen a v poslední minutě jsme ještě 2x inkasovali.

Před zápasem s Chyňavou jsme si řekli, že jeden nepovedený zápas nám nesmí zkazit celý turnaj a když budeme hrát zodpovědně, tak můžeme opět zápasy vyhrávat. Protože si kluci vzali rady k srdci, tak už jsme od první minuty vedli, kdy Jirka prostrčil míč Pospimu a ten už věděl, kde ho má zaparkovat. 🙂 Další náš gól přidal Dřívko, který zachytil chybnou rozehrávku hostujícího brankáře. Pak se hostům podařilo snížit, ale poslední slovo měl opět  Dřívko, který výstavní ranou z voleje a pádu trefil nádherně branku. „Po kom ten kluk je?“, zavzpomínal rozhodčí zápasu… 🙂

V posledním zápase nás čekal tým Vysokého Újezdu. Jejich premiérovou branku a hned i vítězství ve skupině, které se odehrálo na druhém hřišti při našem zápasu s Chyňavou, sledovala naše střídačka s větším zájmem než vlastní utkání… 🙂 Zamíchali jsme trochu sestavou, aby si kluci vyzkoušeli i jiné posty, než na které jsou více zvyklí. Soupeř si během zápasu vytvořil několik slibných šancích, které mohli skončit gólem. K jejich smůle se tak nestalo, ale zase si nezkazili průměr získaných bodů na počet vstřelených gólů. V této disciplíně jsou suverénně nejlepší na okrese. Není tým, který by měl průměr 3 body/gól! 🙂  Jelikož nám se v proměňování šancí dařilo, tak se konečný výsledek zastavil na počtu deset.

Děkujeme trenérům mladší přípravky Petrovi a Lubošovi, kteří nám celý turnaj odřídili a Romanovi, který vše pečlivě zapsal. Minitabulka vzájemných zápasů rozhodla o vítězi tohoto turnaje, kterým se stal tým Chyňavy. I přes první prohru v sezóně zůstáváme na prvním místě, ze kterého už nás v posledním turnaji ve Vysokém Újezdu nikdo nedostane. Takže se můžeme těšit na jaro, kde se potkáme s těmi nejlepšími týmy na okrese. Když budeme poctivě trénovat a nebudeme se flákat, tak se určitě nemáme čeho bát! Berounským kabrňákům zdar!

Výsledky:

Cembrit – Hýskov / Chrustenice        4:1 (Pospi 2x, Jirka, Dřívko)

Cembrit – Loděnice                           2:4 (Pospi 2x)

Cembrit – Chyňava                            3:1 (Dřívko 2x, Pospi)

Cembrit – Vysoký Újezd                    10:0 (Beny 3x, Maty A. 2x, Pospi 2x, Maty. F, Matys, Dřívko)

Sestava:

Maty Seidl (2xB), Maty Fára (1xB), Jirka Schneider (1xB), Maty Pospíšil (K), Maty Adamec, Martin Dřevěný, Honza Benech, Šimon Kelner, Alex Lundquist, Kuba Grajcár

 

 

 

Text: JiP, JSch Foto: DuB