Mladší žáci – Cembrit Beroun – Všeradice A 1:3 (1:2)

16.10. 2019   Mladší žáci Mladší žáci - Cembrit Beroun - Všeradice A 1:3 (1:2)

Po deštivých dnech a na náročném terénu jsme k dalšímu domácímu utkání přivítali vedoucí tým tabulky Všeradice „A“. Náš tým má stejně bodů jako soupeř, ale ten má více vstřelených branek. Oproti tomu my jsme zatím inkasovali pouze 3x. Vypadalo to na velmi vyrovnaný zápas. Až do chvíle, než mi přišla omluvenka od Vikinga. Místo něj jsme povolali bojovníka Honzu Benýška (Benecha), který s námi odehrál celou minulou sezonu. Když se těsně před zápasem omluvil pro nevolnost i Filips, začalo to s námi vypadat zle. Po několika neúspěšných telefonátech na různé strany se podařilo dohnat Matyho Pospíšila (ročník 2010).

Hráče jsme upozorňovali na rychlý nástup Všeradic. Obvykle skórují hned v prvních minutách. I v šatně máme napsáno, že utkání nezačíná prvním obdrženým gólem, ale první vteřinou zápasu. Stalo se, jak jsme se obávali. Všeradice se hned pustili do útoku a naši hráči, patrně myšlenkami ještě v kabinách, inkasovali hned ze třetí šance. To byl začátek, který jsme rozhodně nechtěli. Naší sebedůvěru to však vůbec nepoznamenalo a v 5. minutě technickou střelou k tyči Dáňa vyrovnal. Chtěl bych upozornit, že to byla střela pravou nohou, kterou bychom od ortodoxního leváka nečekali – díky za to :).

Nerozhodný stav vydržel do 15. minuty, kdy se nepovedené rozehrávky na polovině hřiště zmocnil kapitán hostí Šimon Vitner, prošel přes dva bránící hráče a umístěnou střelou nedal brankáři šanci. Ne nadarmo je považován za jednoho z nejlepších hráčů celého okresu. Své kvality potvrdil i v tomto utkání. Chyba nás mohla mrzet, ale nebylo moc času nad tím přemýšlet. Další šance byly před oběma brankami a obranné šiky obou mužstev statečně čelily nájezdům útočníků. Za stavu 1:2 pro hosty skončilo první dějství.

I druhý poločas nabídl podobný obrázek. Hráči Všeradic měli mírně navrch ve hře s míčem, my jsme zase podnikali nebezpečné protiútoky. Ač hrací plocha nebyla ideální, utkání mělo fantastické tempo, nechybělo nasazení a dramatické okamžiky na obou stranách. Soupeř se místy strachoval o výsledek, což bylo pro náš oslabený tým potěšitelné. Naši hráči hráli na hranici svých možností a utkání mělo na výběr dvě dějové linie. 1) podaří se nám skórovat a tím vyrovnat, 2) soupeř zlomí vývoj utkání na svojí stranu.

Tři minuty před koncem zápasu zaznamenal soupeř třetí branku a bylo rozhodnuto. Po ukončení utkání jsme soupeři pogratulovali k zisku tří bodů. Jako bylo naše šťastné vítězství v Loděnici, tak tentokrát se štěstí přiklonilo na druhou stranu. Trenéři soupeře a vlastně i jejich diváci měli pro nás jen slova uznání. Takové zápasy nás dokáží posunout dopředu. Utkávat se s kvalitními soupeři je lepší, než někomu bez větší námahy nasázet deset gólů.

Sestava: Matěj Špička – Tadeáš Kudrnka Hirsch, Michal Benech, Jonáš Kelner, Adam Suchitra, Míra Vojč – Dáňa Matějka (K), Chris Neuschl, Honza Benech – Jirka Jakubíček, Matouš Winkler, Matyáš Pospíšil

Branky: 1x Dáňa

Text: